Annons

brev tll bladetsporten

Sport • Publicerad 4 april 2001

Angående insändare i Kristianstadsbladet ”KIK-föräldrer”.

Kristianstads Ishockeyklubb är en juridisk person med ansvar för sina förpliktelser gentemot omvärlden, typ leverantörer, skattemyndigheter, personal och spelare.

Annons

Detta ansvar åvilar samtliga medlemmar och hela föreningen.

Till att sköta föreningens verksamhet utser årsmötet varje år en styrelse som har att efter bästa förmåga driva och förvalta föreningen i enlighet med upprättade stadgar.

Det är den övergripande ledstjärnan som vi i styrelsen arbetar efter och att på helt ideell basis driva KIK med en omsättning om 5 Mkr.

Styrelsen måste vara den funktion som har rätten att göra bedömningar hur föreningens likviditet bäst utnyttjas för att uppnå bästa resultat.

MEN sedan har vi naturligtvis också ett särskilt ansvar när det gäller speciella aktiviteter som våra ungdomar genomför exempelvis på sin fritid med hjälp av sina föräldrar, typ utdelning av kataloger.

Vi har, såvitt jag vet, inte nekat något ungdomslag att delta i någon planerad cup eller arrangemang (i vår styrelse sitter flera representanter från U-sektionen) och vi kommer att fördela katalogmedlen enligt de önskemål som framförts till styrelsen. Kassören och U-ordföranden kommer i samråd att diskutera hur medlen skall fördelas och utbetalas i början av nästa säsong.

Skall vi fortsätta att vara en förening måste man tyvärr vara beredd på att ge och ta även som medlem och förälder. För dig som ”KIK-förälder” var situationen för ett år sedan definitivt inte bättre med konkursen hängande över huvudet.

Vad gäller årets verksamhet vill vi ytterligare informera om vad som skett under denna säsong. Förutom den gamla skatteskulden om 700000 kronor har gamla leverantörsskulder om 225000 kronor betalas av, och här vill jag understryka att leverantörerna verkligen ställt upp och haft och forfarande har tålamod med vår förening. Som information kan nämnas att den 31 mars 2001 har den sista avbetalningen om 200000 kronor verkställts på den gamla skatteskulden. Därmed är föreningen av med den belastningen.

Beträffande den omtalade förfaktureringen är den nödvändig av den orsaken att publikintäkterna under våren blivit lägre än budgeterat och som en följd därav har cafeteriaverksamheten givit mindre intäkter. Då anser vi det rimligt att marknadsgruppen är med och skapar vissa förtida intäkter.

En annan ”stötesten” om och på vilken nivå vi skall driva A-lagsverksamhet. Styrelsen har under den gångna säsongen lagt ner mycket tid och möda på att fundera ut hur hela klubben skall kunna utvecklas framöver, från ungdomsverksamheten till A-laget. U-sektionen inklusive J-sektionen har redan en organisationsplan som vi följer. Ett steg i denna ”röda tråd” var att kontraktera Christer Dreberg som A-lagstränare, med huvudansvar även för J-lagen. En tränare kommer enligt nuvarande styrelens förslag att knytas till föreningen med ansvar i första hand för J-20 laget och samtidigt vara assisterande tränare till A-laget. Därmed knyts hela verksamheten på den sportsliga sidan samman. För att nämna något om eventuella nyförvärv.

Annons

Vi är i styrelsen överens om att vi måste höja den sportsliga nivån på vårt A-lag så att vi kan vara med och slåss i toppen av allettan. Det kontroversiella är alltid eventuella värvningar av utländska spelare. Här finns olika meningar inom föreningen, men här måste vi lyssna på marknadsgruppens argument eller kan du ”KIK-föräldrer” besöka ett marknadsmöte och framföra dina argument. Ett eventuellt avancemang till allsvenskan innebär ett helt nytt ställningstagande. Å andra sidan är det väl konstigt om vi inte skulle ha ambitionen att försöka avancera under ekonomiskt kontrollerade former. En tillfällig lividitetssvacka kan ju inte innebära att vi ej vågar blicka framåt. Vidare måste organisationen förstärkas om föreningen skall driva sin verksamhet med nuvarande omsättning.

I annat fall får vi ej några medlemmar som är intresserade att arbeta i styrelsen med det personliga ansvar det innebär både gentemot omvärlden och medlemmarna.

För mig i rollen som styrelseordförande i dagens KIK är det fullständigt klart att KIK är beroende av att U-sektionen, föräldrar och medlemmar stöder verksamheten i föreningen. Styrelsen kan inte i sig själv bedriva verksamhet utan mandat från medlemmarna. Skulle så vara fallet att man ej delar nuvarande styrelsens uppfattning om den huvudsakliga inriktningen, utan anser att föreningen skall drivas i helt annan riktning, då skall årsmötet välja en ny styrelse som arbetar i enlighet med de direktiv årsmötet anger och tar ansvar för dem.

Mitt råd till dig ”KIK-förälder”. Gå på årsmötet och deklarera dina synpunkter och stå för dem.

Till sist skriver insändaren att KIK skall lägga fram korten. När du nämner ordet trovärdighet i detta sammanhang, så vore kanske det första att insändaren står för sitt brev och undertecknar med sitt namn så det finns en avsändare.

Beträffande ekonomisk information har vår kassör Henrik Strindberg vid ett flertal tillfällen ställt sig till förfogande för att ge er den information ni efterfrågar eller ge svar på andra frågor. Så sent som den 070301 gick Henrik senast ut med det erbjudandet.

Ring – han har telefon.

Med vänlig hälsning

Leif Johansson

KIK-ordförande

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons