Brink och Briar tvåa i Tyskland

Jan Brink och Briar fick en smakstart på utesäsongen. Paret slutade tvåa vid de stora internationella tävlingarna i Wiesbaden i Tyskland.
Sport • Publicerad 28 maj 2007

– Inte en enda miss, jublade Jan Brink efter den mycket meriterande andraplatsen efter regerande världsmästarinnan/världscupvinnaren, tyskan Isabell Werth på sin topphäst Satchmo.

Brink och Briar njöt verkligen av att få tävla i den ljuvliga slottsparken i Wiesbaden.

– Jag tänkte genast efter uppvisningen att detta var ett styrkebesked som heter duga. Briar är visserligen 16 år men uppträdde som en tioåring. Att döma av denna Grand Prix-tävling har han mycket att ge, så några bekymmer inför OS nästa år finns det verkligen inte, åtminstone inte efter denna premiärrunda..

– Allt satt perfekt piaffer, passager, övergångar, säger Brink.

Ja, listan kan vara betydligt längre. Domarna gav Briar nästan 73 procent, vilket var bra med tanke på omständigheterna – hela anläggningen låg i en park, där det hördes såväl smällande ballonger som lekande barn. I det starka startfältet återfanns hela tyska toppeliten men också ryttare från Danmark och Australien.

– Nu väntar den avslutande küren under måndagen, där de tolv bästa i Grand Prix:n får tävla. Här får Briar stora möjligheter att släppa loss ännu mera, säger Jan Brink.

Leif Flintvall

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.