Bromölla nådde fram till semifinal

INNEFOTBOLL BROMÖLLA. En snabb vändning mot derbyfienden Sölvesborg. Det räckte för Ifö/Bromölla skulle ta sig till semifinal i Ifö Inne-cup. Där satte Wä IF stopp för hemmaklubbens framfart.
Sport • Publicerad 26 november 2001

I helgen avgjordes den nionde upplagan av Ifö Inne-cup i Bromölla.

48 lag kom till start i Tianshallen och det bjöds på många spännande matcher.

– Fler lag än har vi inte faktiskt inte plats till. Vi har fått säga nej till flera av lagen som ville vara med, säger Pelle Strand i arrangörsklubben Ifö Bromölla IF. Turneringen spelas i två åldersklasser – pojkar 11 och pojkar 13 – och som vanligt var flera skånska storklubbar på plats.

Bland de lokala lagen var det Wä IF: s P13-killar som lyckades bäst. Efter det rafflande gruppspelet – där Wä blev bästa tvåa – tog sig laget vidare till semifinal via 5–3 mot Ljungby. Där väntade Ifö/Bromölla som vann sin kvartsfinal mot Sölvesborg efter en strålande uppvisning. Bromölla låg under med 0–1 men tre snabba mål av Anton Håkansson, Christian Nilsson och Jonas Lindahl vände matchen.

Mötet mellan Bromölla och Wä i semifinalen utvecklades sig till en riktig rysare. Vid ställningen 1–1 jagade Bromölla ett segermål och det saknades inte chanser. Men Wä höll emot och i slutet tryckte man in segermålet.

– Det var en spännande och underhållande match, säger Pelle Strand.

I finalen väntade Uppåkra som vann sin semifinal mot Tomelilla med 3–2. Wä kämpade hårt men fick se sig besegrat med 1–3. I P11 lyckades inte de lokala lagen lika bra.

Bjärnum, som gick till kvartsfinal, var det enda laget från nordöstra Skåne som tog sig till slutspel.

I semifinalerna möttes Karlshamn–Veberöd (2–4) och Högadal–Lunds BK (2–8). I finalen slog Veberöd storfavoriten Lund med 3–2.

Av Anders Thell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.