Bromölla nere för räkning efter ny förlust

HANDBOLL BROMÖLLA. ”Hönsgård” på bänken. Förrvirring på planen. Ett oorganiserat BSK/Bromölla AIK föll mot IFK Malmö – 28–30 – och fjolårets succélag är nu rejält indraget i bottenstriden. –Visst var det en viktig match, men jag tycker ändå att vi har ett bra utgångsläge inför fortsättningen, säger spelande tränaren Fredrik Roos lugnt.
Sport • Publicerad 12 januari 2001
Håkan Engström är Bromölla förlorade mot bottenkollegan IFK Malmö och skyttekungen Fredrik Värendh var nöjd när han lämnade Tianshallen.
Håkan Engström är Bromölla förlorade mot bottenkollegan IFK Malmö och skyttekungen Fredrik Värendh var nöjd när han lämnade Tianshallen.Foto: Nere för räkning.

Förra säsongen var Baik tvåans stora utropstecken.

Årets säsong skulle bli ännu bättre, sas det.

Resultatet ser vi nu.

Bottenstrid och ynka åtta poäng.

Och insatsen mot IFK Malmö i går var allt annat än bra.

– Felet är vårt försvarsspel. Vi får inte träff i försvaret, analyserar ”Feffe” Roos. Okej, försvarsspelet var väl inte direkt lysande, men om sanningen ska fram förlorade Bromölla matchen på ett helt annat plan.

Coachningen höll inte division II-klass, om vi ska vara ärliga.

Stundtals var det rena rama cirkusen på bänken, ingen tycktes veta någonting och det speglade sig förstås ute på planen.

– Jag vet inte… det är ändå vi ute på planen som ska göra det, säger ”Feffe” Roos avvärjande.

”Feffe” är spelande tränare och uppdelningen är klar. Han spelar och sköter laget från sin position ute på planen.

Coacherna Mats Persson och Anders Pettersson leder laget från bänken.

I går var tre ledare minst två för mycket...

I matchens kritiska och mest avgörande skede stod alla handlingsförlamade innan reservmålvakten (!) Ingemar Westerdahl insåg allvaret och föreslog time out.

Då var det nästan för sent. Men när veteranen Stefan Holst gjorde 28–29 med 44 sekunder kvar tändes Bromöllas hopp om poäng.

I anfallet efter tappade IFK Malmö bollen, Baik fick chansen till kontring när en hemmaspelare olyckligt fick bollen på foten.

Frikast till Malmö – till hemmalagets stora besvikelse – och ett par sekunder senare släcktes hoppet när Dragan Brljevic spikade siffrorna till 30–28.

IFK Malmö vann rättvist. Laget är definitivt inget topplag, men trion Fredrik Värendh, Dragan Brljevic och målvakten Johan Staberg överglänste de förrvirrade hemmaspelarna. Det fanns dock några ljusglimtar i Baik.

Cebastian Bengtsson glänste i målet, Anders Andersson gjorde ett piggt inhopp men byttes ut igen utan att någon förstod varför, och veteranen Stefan Holst kan också kvittera ut plusbetyg.

Stefan Holst – 36 år i vår – gjorde comeback i sjuke Fredrik Nilssons frånvaro. Och han gjorde inte bort sig.

– Holst gjorde ett jättebra jobb. Han spelar normalt i B-laget som leder division IV. Nu förstår man ju varför. Så länge han är så här bra får han vara med i A-laget, säger ”Feffe” Roos.

Av Patrik Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.