Annons

Bromölla obesegrat inför seriestarten

Nästa helg drar handbollen igång. Som en sista uppladdning möttes ett B-betonat IFKKristianstad och BAIK i en träningsmatch.
Sport • Publicerad 19 september 2003
IFK:s nyförvärv från Stavsten Pär Karlsson gör ett av sina fyra mål i träningsmatchen mot Bromölla. BILD: BOSSE NILSSON
IFK:s nyförvärv från Stavsten Pär Karlsson gör ett av sina fyra mål i träningsmatchen mot Bromölla. BILD: BOSSE NILSSONFoto: 

Både IFKKristianstad och BSK/BromöllaAIK satsar på att bli topplag iår, IFK i division I och Bromölla i division II. I går möttes de i en träningsmatch i Kristianstads idrottshall.

Bromölla började mycket bra och skapade direkt ett par måls ledning, medan IFK inledde mycket svagt. Det dröjde nästan sju minuter innan Mikael Andrén kunde spräcka Bromölla-målvakten Juvall Jungmans nolla. Jungman är ny i Bromölla och har hittills imponerat stort. I matchen mot IFK hade han det tyngre.

Annons

– Han var inte bra idag, men det var hans första dåliga match, han har varit otroligt bra, säger tränaren Joachim "Kimmen" Stenbäcken , som även han är ny i Bromölla.

Juvall Jungman bor kvar i Malmö där han studerar och tvingas därför pendla till träningar och matcher.

– Det gör absolut ingenting. Vi är fyra spelare i laget som pendlar och vi har riktigt kul i bilen. Dessutom trivs jag hur bra som helst i laget.

Efter den starka inledningen av Bromölla kom IFK aldrig in i matchen. När de började hämta in ett par bollar ökade Bromölla tempot och ökade då åter ledningen.

– Vi gör en bedrövlig andra halvlek, men det blir lätt så när man redan avgjort matchen.

– Det känns riktigt skönt att komma obesegrade till seriestarten, säger Joachim Stenbäcken.

Anledningen till att Bromölla kunde vinna så enkelt var att IFK ställde upp med sitt reservlag. Björn Lindberg och nyförvärvet från Stavsten Pär Karlsson plockades i sista stund in för att förstärka laget. Högernian Pär Karlsson spelade knappt halva matchen och hann därför inte visa särskilt mycket.

– Det var en bra genomkörare och det känns att spelet börjar komma. Jag har haft lite ont i armen på grund av en överbelastning, men idag kände jag ingenting, säger Pär Karlsson som även han tvingas pendla eftersom han pluggar i Växjö. Som Kristianstadsbladet tidigare skrivit har elitseriespelaren Sebastian Stenbäcken varit aktuell för IFK. Han har bland annat varit och tränat i klubben, men som det ser ut just nu kommer han inte att förstärka truppen.

– Wasaiterna går inte med på ett lån, och vi har inte råd med en övergång, säger IFK:s tränare Dragan Mihailovic som satt på läktaren under matchen.

Nästa helg lär han inte sitta på läktaren. Då drar handbollen igång och då är också Dragan tillbaka på bänken.

HANDBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons