Annons

Bromölla vann dramatisk match

HANDBOLL Klart grepp om händelserna i upptakten. Förlorad mark efter paus. Återhämtning och klar ledning på sluttampen. Ändå blott uddamålsseger efter slutdramatik. Bromölla tog två väldigt värdefulla pinnar borta mot jumbon Björnen på fredagen. 27–28 (14–14) innebär att Bromölla fortsätter hänga på mittskiktet samtidigt som bottentrion verkar bli alltmer fjärran.
Sport • Publicerad 20 januari 2001

Det kollektiva spelet var det klent beställt med från båda. Lagen i stället handlade det om tung skytteduell mellan Bromöllas Håkan Engström och Björnens Dan Gullstrand. Den kampen vann hemmabombaren med nio mål mot sju.

Att Bromölla vann matchen berodde i första hand på kvicke, påpasslige, listige och säkre avslutaren Anders Andersson ute på vänstersexan. I slutspurten vägde Anders mål till 21–24, 23–26 och 25–27 mycket tungt. Värdefull var också Fredrik Roos såväl som niometersskytt och straffexekutor.

Annons

Ett lyckat drag gjorde lagledning när man skiftade in Cebastian Bengtsson i målet de sista tio minuterna.

Han svarade för ett antal kvalificerade räddningar omgående och hade dessutom några lyckosamma utkast, något som hemmakeepern gått bet på tidigare i matchen. Slutet blev således dramatiskt.

Lyckligtvis fick ouppmärksamhet från sekretariatet ingen osportslig konsekvens.

Ett felaktigt byte, för mycket folk på banan, i hemmalaget missades. Björnen hade då redan en man på utvisningsbänken och skulle rätteligen blivit ytterligare en man kort.

Två sekunder hade före slutsignalen fick Björnen frikast. Cebastian Bengtsson hindrade Dan Gullstrands skott och samtidigt Björnens möjlighet till ena poängen.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons