Bromölla vattenskidklubb hoppas på många SM-medaljer

Sport • Publicerad 19 juli 2002

VATTENSKIDOR. Bromölla vattenskidklubb åker till helgens SM-tävlingar i Fagersta med stor trupp och stora förhoppningar.

Sju åkare kan komma hem med fyra medaljer!

– Alla åkarna har i alla fall chans att komma till final och då är steget inte så långt till medalj, säger tränaren Anders Francke.

De sju åkarna är Krister Jönsson, Malin Jönsson, Otto Holmqvist, Ola Holmqvist, Stina Karlsson, Pierre Karlsson och Henrik Tengius. Anders Francke är optimistisk då han ska bedöma chanserna.

– Krister och Malin har båda klara finalchanser i slalom. Otto Holmqvist har sin bästa gren i hopp där han absolut bör gå till final. Ola Holmqvist är mer svår att bedöma i det här sällskapet. Även Pierre Karlsson bör kunna nå final i slalom, säger Anders Francke.

Den bästa chansen sparar Anders till sist.

– Som Henrik Tengius har åkt på slutet måste han ha en bra medaljchans. Han har verkligen hittat formen.

Stina Francke är bara 15 år, och normalt sett är man 21 år då man börjar tävla i seniorklassen. Trots sin ringa ålder har hon lyckats med bedriften att kvala in i alla tre grenarna.

– Man ska inte ha för höga förväntningar på Stina. Hon är mest med för att se och lära, men hon har placeringschans i kombinationen eftersom hon kvalat in i alla grenarna, säger Anders.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.