Bromölla vill ha Fredriksson

Tobias Fredriksson är aktuell som ny tränare för division III-laget BSK/Bromölla AIK. "Det stämmer, de har hört av sig", säger 29-åringen.
Sport • Publicerad 29 april 2009

IFK Kristianstad inledde försäsongsträningen i måndags.

Utan Tobias Fredriksson.

Den 29-årige veteranen – som spelade huvudrollen när klubben säkrade elitseriebiljetten i matchen mot Önnered – lider av svåra ryggproblem och tvingas vila.

– Det är första gången på tolv år som jag inte är med när vi kör i gång. Det känns sådär måste jag erkänna, säger Tobias Fredriksson.

Sannolikt blir det ryggen som kommer att fälla avgörandet om hans framtid som handbollsspelare.

n Ett alternativ är fortsatt spel i IFK Kristianstad. Något beslut är ännu inte taget. Både Fredriksson och IFK avvaktar händelseutvecklingen under rehabiliteringen.

n Ett annat alternativ är nedtrappning på lägre nivå. Fredriksson har fått förfrågningar av klubbar som är intresserade av hans tjänster både som spelare och som tränare.

Sannolikt kommer beskedet från Tobias Fredriksson att dröja.

Han säger själv att han inte vet åt vilket håll det lutar.

– Det är svårt att veta. Med tanke på skadorna så var säsongen som gick var ganska tuff. Och man vill ju inte äventyra sin hälsa. Samtidigt är man sugen på att spela vidare i IFK. Men om ryggen klarar det vet jag som sagt inte.

Hur mycket lockar elitserien?

– Det var jättekul att vi gick upp, men det är inte det det hänger på. Elitserien är inte avgörande för beslutet, säger Fredriksson.

En av klubbarna som gärna tar emot Tobias Fredriksson är BSK/Bromölla AIK.

Division III-klubben ser honom som ett utmärkt alternativ som tränare.

– Det handlar om en bra kille som varit med länge, säger Bromöllabasen Jan Stjärnberg.

Tobias Fredriksson:

– Jag har sagt att jag inte kan lämna besked redan nu, men jag är noga med att inte stänga några dörrar i onödan. Bromölla har även varit i kontakt med IFK-spelarna Martin Wendel och Niklas Abrahamsson.

Martin Wendel kan bli aktuell som assisterande tränare åt Tobias Fredriksson.

– Vi har pratat med honom och sedan får vi se vad som händer. Med Fredriksson och Wendel skulle vi få två tränare och dessutom två spelare, säger Stjärnberg.

Har ni fler aktuella namn för tränarsysslan?

– Vi pratar även med Tommy Svensson om en fortsättning i klubben. Dessutom har vi haft kontakt med Niklas Martinsson i IFK Karlskrona, säger Jan Stjärnberg.

Anders Thell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.