Brynäs tog första segern i damhockeyligan efter en 8–3-kross över Modo.
Gävlelaget tog greppet snabbt med en 3–0-ledning efter första perioden.
Både Luleå och Linköping tog full i pott premiärhelgen med två raka segrar.
Ishockey • Publicerad 12 september 2021
Landslagsforwarden Josefin Bouveng gjorde två mål när Brynäs tog första segern. Arkivbild.Foto: Pär Bäckström/TT

Förra säsongens silverlag Brynäs utnämndes till guldfavorit på upptaktsträffen inför SDHL-starten i veckan, både av tränare och spelare, men föll i lördags i finalreprisen mot Luleå som vunnit SM-guld fyra av de fem senaste säsongerna.

I andra matchen var det dock inget snack. Brynäs krossade Modo med 8–3 efter att ha gått fram till 3–0-ledning redan i första perioden.

Josefin Bouveng och Emma Murén blev tvåmålsskyttar – Murén gjorde fyra poäng – och förra säsongens poängdrottning Lara Stalder svarade för fyra målgivande passningar.

Luleå och Linköping tog full pott under premiärhelgen. Luleå följde upp segern över Brynäs med att besegra Leksand med 4–2 och Linköping vann hemma över HV71 med 4–3.

Luleå gick fram till 3–0 i bortamötet, men Leksand kom tillbaka och reducerade två gånger innan nye schweiziska forwarden Noemi Ryhner skickade in 4–2 i tom kasse.

Linköping gick från underläge med 1–2 och gjorde tre raka mål, Madelen Haug Hansen svarade för ett mål och två assist.

Målvaktsprofilen Sofia Reideborn gjorde comeback i SDHL efter att ha tagit paus förra säsongen efter en kontrovers med lagkamraterna i sin gamla klubb SDE.

Den nya Göteborgsmålvakten fick släppa fyra puckar förbi sig i bortamatchen mot Djurgården som vann med 4–1. Samtliga mål kom i andra perioden. Reideborn fick en svettig kväll med det förväntade bottenlaget och räddade 32 av 36 skott.