Brynäs polisanmäler hot efter förlusten

ishockey • Publicerad 19 mars 2023
Ledare och spelare i Brynäs ska ha utsatts för hot efter den senaste förlusten i nedflyttningskvalet mot Malmö. Arkivbild.
Ledare och spelare i Brynäs ska ha utsatts för hot efter den senaste förlusten i nedflyttningskvalet mot Malmö. Arkivbild.Foto: Staffan Claesson/TT

Spelare och ledare i SHL-klubben Brynäs ska ha utsatts för hot efter lördagens förlust på hemmais mot Malmö med 3–4. Nu väljer Gävleklubben att polisanmäla händelsen.

”Under det senaste dygnet har spelare och ledare i Brynäs IF utsatts för hotfulla situationer. Klubben vill tydliggöra att oavsett sportsliga omständigheter är hot och hat aldrig accepterat. Vi kommer inte göra avkall på föreningens identitet och värdegrund – vi står upp för våra spelare, ledare och anställda i med- och motgång", skriver Brynäs i ett pressmeddelande.

Brynäs ligger under med 0–3 i matcher och är en förlust från att trilla ner till hockeyallsvenskan.

Match fyra spelas på tisdag i Malmö.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.