Brynäs supervändning: "Vad slutspel handlar om"

Det var något av tidernas vändning.
Brynäs hämtade upp 2–5 till 5–5 på 160 sekunder – och avgjorde sedan i förlängning borta mot HV71 i den första SM-semifinalen.
Ishockey • Publicerad 7 mars 2021
Katerina Mrazova fullbordade Brynäs supervändning borta mot HV71. Arkivbild.
Katerina Mrazova fullbordade Brynäs supervändning borta mot HV71. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

HV71 ledde den första SM-semifinalen i damhockeyligan med 5–2 med lite drygt tre minuter kvar att spela.

Men med målvakten utplockad gjorde Brynäs tre mål inom loppet av 2.40 i slutet av matchen.

Och fullbordade den makalösa vändningen när Katerina Mrazova prickade in segermålet 6–5 efter 2.05 av förlängningen.

– Vi har gjort det här förut och legat under med två eller tre mål. Det här är en stor seger, superviktig, säger den tjeckiska poängmaskinen som stod för ett mål och två assist.

Brynäs fruktade förstakedja med Mrazova, poängdrottningen Lara Stalder (0+2) och Josefin Bouveng (1+1) stod för sju poäng och stod för både kvitteringsmålet, 5–5 efter 19.28, och segermålet.

Till de stora segerorganisatörerna hörde också tremålsskytten Denisa Krizova.

I hemmalaget gjorde forwardsstjärnan Kennedy Marchment också tre mål – men stod till slut ändå där som förlorare.

Guldfavoriten Luleå krossade Djurgården på bortaplan i den första semifinalen och vann med 7–1. Luleå gjorde 3–0 redan i första perioden och Michela Cava gjorde hattrick för Norrbottenslaget.

Den andra semifinalen i bäst av fem spelas i morgon.