unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Brynäs totala kross: "Bästa presenten"

Läget såg nattsvart ut för Brynäs efter sex raka förluster.
Då bröt ett blixtsnabbt mål den tunga trenden. Målskytt: en 30-årsjubilar.
Brynäs Anton Rödin gjorde mål efter sex sekunder i 7–1-utklassningen hemma mot Frölunda. Arkivbild.
Brynäs Anton Rödin gjorde mål efter sex sekunder i 7–1-utklassningen hemma mot Frölunda. Arkivbild.
Foto: Andreas Hillergren/TT

Bottenlaget Brynäs fick för en gångs skull en bra start och det genom ett av de snabbaste målen i SHL:s historia genom tiderna

Anton Rödin var alert vid första nedsläpp och när Frölundabacken Stefan Elliott inte fick kontroll över pucken snodde Brynäs lagkapten åt sig trissan, tog ett par snabba skär och fick måljubla redan efter sex sekunder.

– Ibland blir det så. Jag kommer inte ihåg om jag fick klubban på den eller om han fipplar med den men jag kände att han var på väg att komma ikapp mig så jag drog iväg pucken bara. Skönt att se den gå in och skönt att vinna igen, säger Brynäsforwarden.

Näst snabbaste eller snabbaste?

Hans snabba 1–0-mål klockades enligt den officiella matchstatistiken till sex sekunder och flera medier gick ut med att det var det näst snabbaste målet som har gjorts i SHL och tidigare elitserien.

Karlskronas Alexander Viklund gjorde 1–0 mot efter bara fem sekunder mot just Frölunda den 23 oktober 2015.

Senare under lördagen kom SVT , efter att ha varit i kontakt med SHL:s så kallade situationsrum, med uppgifter om att Rödins mål i efterhand korrigerats till strax under fem sekunder vilket i så fall skulle göra det till det snabbaste. Ingen officiell bekräftelse är ännu kommit.

Frölunda kvitterade sedan till 1–1 i slutet av första perioden, då Jan Mursak vispade in pucken efter en turlig sargstuds men det här var Brynäs kväll.

Gävlelaget bytte tränare inför säsongen och Peter Andersson har fått utstå både hån och krav på avgång efter Brynäs tunga start.

Idiotförklarad

När Andersson berömde sitt lags spel efter tunga 2–7 borta mot Malmö för en vecka sedan blev han enligt egen utsago ”idiotförklarad”.

– Nu fick vi mål efter sex sekunder, det ger såklart energi och självförtroende och jag tycker det är lite förarsätet för oss hela matchen. Alla dagar har inte varit lätta men vi har sett tendenser i spelet sista två, tre veckorna. Sett att killarna börjar lära sig spelet och förstå det mer och mer, säger Brynästränaren.

Och snacka om islossning. Brynäs ökade på till 3–1 i andra perioden, gick efter två snabba mål upp till 5–1 i inledningen av tredje. Anton Rödin blev sedan tvåmålsskytt (6–1) innan målfesten avslutades med 20-årigen Oscar Birgerssons första SHL-mål i karriären, i numerärt underläge dessutom.

En riktig stjärnsmäll för Frölunda som varit suveräna hemma men svagare borta och som även blev nollade (0–4) borta mot Leksand i måndags.

– Vi får det vi har förtjänat. Vi gör fantastiska misstag som vi inte ens gör på träning, sade Roger Rönnberg i C More direkt efter matchen.