Annons

Brynäs värvar målvakten Veini Vehviläinen

Brynäs har letat efter en ny målvakt. Nu har SHL-klubben hittat sin man.
VM-guldvinnaren Veini Vehviläinen är klar.
Ishockey • Publicerad 26 juli 2021
Veini Vehviläinen i NHL-laget Columbus. Arkivbild.
Veini Vehviläinen i NHL-laget Columbus. Arkivbild.Foto: Tony Gutierrez/AP/TT

"Jag satt fast i Nordamerika utan en riktig möjlighet att få visa upp min potential på NHL-nivå så det kändes jättebra när Brynäs visade intresse för mig. Jag har hört att Gävle är en väldigt passionerad hockeystad och att det finns en vinnartradition i klubben", säger Vehviläinen till Brynäs hemsida.

Den 24-årige målvakten gjorde en NHL-match förra säsongen för Columbus. Han var med i Finlands VM-guldlag 2019 och har även ett JVM-guld från 2016.

Annons

Han blev även finländsk mästare med Kärpät 2018. Mikko Manner, ny tränare i Brynäs, var då tränare i klubben.

Vehviläinens kontrakt sträcker sig över kommande säsong.

"Han är relativt ung men har ändå hunnit samla på sig mycket rutin och att han blev utsedd till finska ligans bästa målvakt två år i rad vittnar om vilken kapacitet han besitter. Det är en kille som vill tillbaka till NHL och det ska bli grymt spännande att se honom hos oss", säger Brynäs sportchef Johan Alcén.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons