Bundesliga konkurrerar om drömspelare

Utländska storklubbar jagar IFK Kristianstads drömspelare. Skövdes stjärna Andreas Cederholm står på Ola Lindgrens önskelista. Men nu ser han och de brandgula ut att bli snuvade.
Sport • Publicerad 14 februari 2013
Ersätter Andreas Cederholm IFK Kristianstads högernia Darko Martinovic?
Ersätter Andreas Cederholm IFK Kristianstads högernia Darko Martinovic?Foto: Bosse Nilsson

– Vi har fått många samtal från både Sverige och utländska klubbar, säger hans agent Åke Unger.

Enligt uppgifter till Kristianstadsbladet har Cederholm scoutats från Bundesligaklubbar. Men IFK är med i matchen och ska försöka spela sina kort rätt.

– Vi är inte ensamma om att jaga spelare på marknaden. Det är ett spel mellan olika klubbar, säger IFK-tränaren Ola Lindgren.

Är stekhet

Andreas Cederholm är stekhet på marknaden och IFK är med i jakten på spelaren som kan bli Darko Martinovic ersättare på högernio.

– Det är en spelare som är intressant för många klubbar. Vi är inte ensamma, säger Ola Lindgren.

Cederholm ville inte kommentera uppgifterna efter avslöjandet i går morse. Skövdes stjärna höll sig undan och agenten pressades att kommentera ryktena.

– Jag varken kan eller vill säga något med respekt för Skövde som är Andreas klubb och som vill förlänga kontraktet, säger Åke Unger.

IFK Kristianstad har gjort klart att dess bosniske stjärna Martinovic måste prestera. Annars kommer klubben förstärka på hans position.

– Jag vill inte bidra till spekulationerna och tänker varken dementera eller bekräfta, säger Ola Lindgren.

”Kan spela utomlands”

Han och IFK vet att konkurrensen från utländska klubbar är stenhård. Om mäktiga tyskar kommer och fladdrar med eurosedlar har Kristianstad svårt att hänga med.

– Han har kvalitéer som gör att han kan spela utomlands, säger Lindgren om Cederholm.

Hans agent avskriver ingen klubb.

– Kristianstad är intressant för spelare att komma till. Där finns ett stöd och en publik som gör att de kan vara med och konkurrera på en internationell nivå i framtiden, säger Åke Unger.

Spänningen kommer inte att bli långvarig – den unge Skövdestjärnan (22 år) är snart klar med sitt beslut.

– Det enda jag kan säga nu är att vi har fått samtal från Sverige och utlandet. Andreas kommer att ta sitt beslut inom kort, säger Åke Unger.

Maria Sällberg
Andreas Jemn
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.