Annons

Bunkeflo knockade Åhus HBK

FOTBOLL ÅHUS.Två gånger lyckades Åhus HBK resa sig ur underlägen i viktiga hemmamötet med Bunkeflo. Men inte den tredje. Stryk med 2–5 (2–3).
Sport • Publicerad 6 augusti 2001

Bunkeflo gick på knock direkt.

Fem minuter – sen låg bollen bakom Jörgen Bengtsson i Åhusmålet.

Annons

Men hemmagrabbarna ruskade snabbt av sig den smällen. Och kvitterade minuten efter (Johan ”Ripa” Schrewelius).

Då (nionde minuten) åkte badortspojkarna på snyting nummer två. Fredrik Lowen råkade styra ett högerinlägg i eget mål.

Men Kent Nilssons pågar vägrade gå ned, låta sig räknas ut. Reste sig på nio – och kvitterade på nytt, den här gången genom Christian Sigfridsson efter fint förarbete av ”Ripa”. Sen lyckades badortspojkarna stå på benen i 25 minuter, innan de fick inkassera en ny, fet smäll. Sex minuter före halvtidsvilan till råga på allt.

Andreas Thulin drog till med sträckt vänstervrist från 22-23 meter, och Jörgen Bengtsson var chanslös.

Vi trodde nog lite till mans att hemmalaget skulle ha en chans att vända även detta underläge i andra halvlek.

Men när Magnus Erlandsson skickade upp 4–2 i nättaket en kvart före slutet var det definitivt morsning och goodbye för det krisdrabbade Åhuslaget.

Förnedringen var total, när Magnus Persson på övertid lobbade över en alldeles för långt ut stående Jörgen Bengtsson. – Starten var ju väldigt olycklig, med två baklängesmål på nio minuter. 3–2-målet precis före paus kunde ju inte heller kommit mera olämpligt, kommenterade tränaren Kent Nilsson.

– Men 5–2 i nacken går naturligtvis inte att snacka bort. Det är bara att konstatera att vi inte lyckades upprepa spelet från Sjöbomatcherna. Vi hade inte tålamod att hålla i bollen, ville slå den avgörande bollen för snabbt. Och det straffade sig.

Åhus var inte tre mål sämre än Bunkeflo. Men Malmölaget hade Andreas Thulin.

Det räckte.

Annons

Thulin hade en fot med i tre av de fem målen. Han låg bakom självmålet (1–2), passade till 4–2 och gjorde själv det viktiga 3–2-målet.

En av seriens absolut bästa forwards, denne Andreas Thulin!

I Åhus hade alla en dålig dag. Ingen nämnd, ingen glömd.

Av Leif Westerhede
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons