Burnley räddade poäng efter VAR-granskning

Först ett baklängesmål efter en misslyckad rensning. Sedan drog domaren tillbaka en straff efter VAR-granskning.
Arsenal fick därmed bara med sig en poäng från Burnley. Matchen slutade 1–1.
Fotboll • Publicerad 6 mars 2021
Burnleys Erik Pieters får rött kort, men efter VAR-granskning slapp han utvisning.Foto: Jon Super/AP/TT

Det blev ingen tolfte seger för säsongen för Arsenal i Premier League, trots att chanser inte saknades.

Pierre-Emerick Aubameyang gav i alla fall laget ledningen i bortamötet med Burnley redan i den sjätte minuten. Sex minuter från paus kvitterade Burnley genom att Chris Wood stod i vägen när Granit Xhaka skulle rensa bort bollen.

Bollen tog i höften på Wood och studsade in i mål.

I slutet av matchen slog Nicolas Pépé bollen i ribban – via armen på Burnleys Erik Pieters menade domaren Andre Marriner som dömde straff och gav Pieters rött kort.

Efter VAR-granskning ändrade domaren sitt domslut. Både straffen och det röda kortet togs bort, eftersom videogranskningen visade att bollen tog på axeln på Pieters.

I slutminuterna forcerade Arsenal som trots flertalet chanser inte lyckades bärga segern. Londonlaget är därmed kvar på tionde plats i tabellen.

I toppstriden klev Leicester upp på andra plats efter att ha vänt 0–1 till 2–1 borta mot bottenlaget Brighton. Segermålet kom i 87:e minuten på nick genom Daniel Amartey sedan hemmamålvakten Robert Sanchez missat en utboxning efter hörna.

Leicester passerade Manchester United och är tolv poäng bakom ledande Manchester City med en match mer spelad.