Annons

C4 Lions har vässat klorna till premiären

AM FOTBOLL Ulf Andersson var ett av framtidslöftena i C4 Lions. Nu är han tillbaka i moderklubben efter tre säsonger i Tyresö Royal Crowns och Superserien. –Det ska bli kul att spela med de gamla killarna igen, säger 24-åringen.
Sport • Publicerad 21 april 2001
Martin Svensson.
Martin Svensson.Foto: 
Spelande headcoach är 22-årige quarterbacken Martin Svensson.
Spelande headcoach är 22-årige quarterbacken Martin Svensson.Foto: 

Det är inte bara de vanliga fotbollsserierna som har premiär i helgen.

C4 Lions spelar sin första match för säsongen mot Copenhagen Towers i Köpenhamn på söndag.

Annons

–Det ska bli skönt att komma igång igen. Det var länge sedan man spelade, fortsätter Ulf Andersson som har SM-guld, JEM-silver och spel i Europalaget på meritlistan.

Ifjol spelade han bara en match med Tyresö Royal Crowns i Superserien.

–Jag blev knäskadad och kunde inte vara med på planen.

Ulf Andersson var ändå i allra högsta grad delaktig i SM-silvret. Som coach lotsade han laget fram till andraplatsen. Och ledarrollen behåller han även i C4 Lions.

–Vi är några av de äldre spelarna som kommer att hjälpa headcoachen Martin Svensson. För några år sedan tillhörde Kristianstadsklubben Sverigeeliten i amerikansk fotboll.

Men storhetstiden är över sedan ett par år tillbaka och den här säsongen tillbringar laget i division I A Södra.

Det betyder att det finns en möjlighet att kvala sig tillbaka till Superserien om allt går som C4 Lions tänkt sig.

–Vi siktar på en topplacering, säger Ulf.

–Men jag tror inte att vi vill tillbaka till Superserien redan i år. Vi har ett ganska ungt lag och jag tror att det bästa är om vi får växa in i kostymen i åtminstone ett år till. Och alla lag har möjlighet att dra sig ur kvalet. Det gjorde till exempel Limhamn ifjol. De väljer att storsatsa mot Superserien den här säsongen istället.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons