Cabby Cup – en familjefest

HANDBOLL Det blev två långa dagar när den 17:e turneringen av Cabby Cup genomfördes. Fem klasser, 92 lag och 209 matcher omfattade turneringen. Men Cabby Cup är mer än bara läckra inspel, kvalificerade målvaktsräddningar och jubel och depp.
Sport • Publicerad 30 januari 2001

Det är en familjefest. Idrottshallarna i Vinlöv, Sösdala, Hästveda, Bjärnum var fullsatta med föräldrar och barn. Det var långa dagar, första matchen vid åttatiden på morgonen och final framåt kvällen.

Lokala framgångar

Det blev en del lokala framgångar. I söndagens absolut sista match vann Vinslöv finalen i pojkar A efter en mycket jämn tillställning. Lågan ledde större delen av andra halvlek men mot slutet var Vinslöv förbi ett par gånger. Andreas Nilsson, som stod över i A-lagsmatchen i Hyltebruk, kvitterade till 13–13 när en dryg minut återstod. Vid förlängningen var Andreas på nytt framme och med ett hoppskott avgjorde han efter en dryg minut.

–Mycket roligt för grabbarna, sa också tränaren/ledaren under tio år, Roland Sjörén, som haft hjälp av Jens Nilsson de två sista åren.

Vinslöv var också i final i pojkar C men förlorade denna mot H 78 från Sölvesborg. IFK Kristianstad, som vann två finaler av tre i fjol, var nu bara i final med det yngsta pojklaget, pojkar D. Jörgen Isaksson, fotbollsbas i Hanaskog, ledde sitt lag II till seger i finalen mot Tollarp med 11–10. IFK hade fyra lag i klassen och i den ena semifinalen slog lag II ut lag I med uddamålet och vann sedan som sagt finalen med uddamålet.

Tollarp var i ytterligare en final, flickor C, vilken man förlorade mot Rydebäck med 4–12. Laget coachades av Carina och Stefan Färjh som haft laget i fem år och noterat en del framgångar.

Av Bertil Åkesson och Fredrik Björnsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.