Carlsson låg bakom IFK:s succé

FOTBOLL 6–1 hemma mot IFK Trelleborg i förra mötet. 4–1 borta när serien vände i går. Andra raka ångvältssegern mot IFK Trelleborg var ett faktrum, och bakom triumfen stod – diskbråcksskadade Christian Carlsson.
Sport • Publicerad 31 juli 2002

Christian Carlsson har inte kunnat spela mer än en cupomatch för sin nya klubb, men efter en tung skadedrabbad vår kunde han nu äntligen göra entré i serien.

Inte undra på att det spritte i benen.

Carlsson presenterade sig omgående. Redan efter fyra minuters spel tryckte han in en vänsterhörna i virrvarret av ben framför Trelleborgsmålvakten Dan Sadé. Efter en stunds flipperspel studsade bollen i mål. Nästa gång fick Christian Carlsson själv figurera i målprotokollet.

Direkt efter avspark, efter att hemmalaget kvitterat med ett praktfullt halvvolleyskott av Meysam Javan, rann Carlsson igenom ett sovande Trelleborgsförsvar.

Mattias Andersson slog i en delikat djupledsboll. Christian Carlsson såg autostradan mellan mittbackarna, och såg snabbt till att gasa förbi. Fullständigt friställd med Sadé visade han kyla och satte en behärskad bredsida till vänster om målvakten. 2–1.

Hässleholm hade över huvud taget inga problem med att kontrollera matchen.

Laget agerade stabilt genom samtliga lagdelar. Backlinjen var positionssäker, mittfältet jobbade över stora ytor och laget anföll ofta med rejäl bredd och fart.

Ofta fanns fyra-fem spelare med i rusherna mot Trelleborgsmålet. 3–2 kom i den 38:e minuten. På nytt efter hörna, och på nytt efter kalabalik i hemmaförsvaret. Henrik Edfors fick till sist en tå på bollen och matchen var punkterad.

Hässleholm kunde sedan utöka ledningen 28 minuter in i andra halvlek, genom Andreas Nilsson.

I andra halvlek gick man också ned på 4-5-1-uppställning för att få ett fast grepp om mittfältet.

– Vi hade ändå lite flyt i början, och mitt mål var kanske lite misstänkt offside, men det är klart att det här var roligt, säger Christian Carlsson.

– Det var ju min allra första seriematch för Hässleholm, och jag spelade verkligen på inspiration i dag.

Först mot slutet av matchen kände han av sitt idoga löpande.

– Jag fick lite problem med orken. Det blir väl så när man bara har gjort någon cupmatch tidigare. – Christian gjorde en mycket bra match. Jag är oerhört nöjd med hans insats, säger tränare Peter Persson.

Succédebuten torde innebära angenäma problem för Hässleholmstränaren. Mittfältsgiganten Daniel Nicklasson var avstängd mot Trelleborg, men lär vara med i nästa match.

– Klart att Nicklasson spelar från start i nästa match. med honom laget blir vi ännu bättre.

Frågan är om Hässleholmstränaren kan ställa Christian Carlsson åt sidan efter insatsen i Trelleborg?

MATCHFAKTA

IFK Trelleborg – Hässleholm 1–4(1–3)

Måeln: IFK Trelleborg:Meusan Javan. Hässleholm:Andreas Nilsson, Alexander Söderberg, Christian Karlsson, Mattias Andersson.

Publik:136.

Av Pauli Korhonen
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.