Carlström och KHK höll lekstuga med Farmen

Kristianstad HK träningsspelade mot Farmen samtidigt som man för första gången satsade på att sälja säsongskort. På planen gick det som smort, men utanför gick det lite trögare. ”Vi sålde 30 säsongskort på plats och har 50 förhandsbokningar så vi är i alla fall uppe i 80 stycken. Någonstans måste man ju börja”, säger Sten Ravhed, stark man i KHK.
Sport • Publicerad 5 september 2014
I grymt slag. Sarah Carlström har så här långt gjort en grym försäsong i Kristianstad HK. I går lekte hon med Farmen.
I grymt slag. Sarah Carlström har så här långt gjort en grym försäsong i Kristianstad HK. I går lekte hon med Farmen.Foto: Foto: Peter Åklundh

Kristianstad HK har gett sig på säsongskortförsäljning för första gången i klubbens historia. Och även om den försäljningen inte når några trädtoppar den här säsongen så visar ambitionen ändå något om var klubben är på väg.

– Det är första gången vi provar på att sälja säsongskort, det var mest en rolig grej och vi hade väl inga jättestora förväntningar, säger Sten Ravhed med ett leende.

Då är de sportsliga förväntningarna betydligt högre inför den kommande säsongen.

KHK har imponerat stort under försäsongen och det bästa kvittot på lagets status kom förra helgen då man besegrade elitserielagen Önnered, Västerås och Spårvägen i Annliz Cup i Skövde.

Vass niometerstrio

I går skulle man ha mött ett annat elitserielag, Eslöv, men de drog sig ur och då fick det bli division I-laget Farmen (farmarlag till Lugi).

Och vilken klasskillnad vi fick bevittna.

När KHK matchade sina bästa så var det kattens lek med råttan.

Niometersgiganterna Anna Olsson, Martina Crhova och Sarah Carlström inledde båda halvlekarna och de visade verkligen klassen.

Tio minuter in i första halvlek stod det 8–2 och åtta minuter in i andra halvlek hade KHK gjort 9–0 på stackars Farmen.

Inte ens Naken-Janne hade kunnat rädda Farmen den här kvällen...

Utmärkta utkast

KHK:s försvarsblock med ”mitt-fyran” Olsson, Crhova, Carlström och Linnea Jönsson tokstängde där bak och i första halvlek var det rena kontringsfesten när Maria Olsson fick veva sina äckligt precisa utkast.

– Maria kastar bollarna på läppen nästan hela tiden, det är härligt att se, säger KHK-tränaren Lennarth Ebbinge.

I det offensiva spelet imponerade evighetsmaskinen Sarah Carlström och ”nya” linjespelaren Linnea Jönsson.

Carlström gjorde lite som hon ville och stod för nio mål och flera tjusiga framspelningar.

– Jag har aldrig sett henne bättre, sa Ebbinge efteråt.

– Hon var grym mot elitserielagen i Skövde.

Carlström själv har förklaringen:

– Jag har tränat hårt hela sommaren. Jag har kört kondition, spänst och styrka och det har verkligen gett resultat. Förra sommaren var jag skadad så den här sommaren hade jag bestämt att jag skulle köra på hårt. säger hon.

Ebbinge har inte sett dig bättre säger han...

– Det är kul att höra. När man är bra tränad så gör man mindre misstag och vågar mer och det ger i sin tur större självförtroende.

Det ser ut som att det kan bli en kul säsong för er. Vilken målsättning har ni?

– Vi ska inte bli sämre än förra säsongen.

Då var ni ett mål från serieseger och elitserien...

– Exakt...haha. Så det kan nog bli bra det här, säger Carlström och ler stort.

* * *

Under försäsongen har det hetat att KHK inte har tappat en enda spelare. Det stämmer inte riktigt. Man har tappat högersexan Frida Svensson på grund av studier och mittnian Jozefine Granström-Nygren har tagit en paus på grund av motivationsbrist. Dessutom är mittsexan och en av fjolårets succéspelare Maja Hansson långt ifrån toppformen.

– Maja är rekommenderad en månads fysträning med Modou Colley, sen är hon välkommen tillbaka, säger Lennarth Ebbinge, som nog inte funderar allt för mycket över mittsex-spelet trots Hanssons frånvaro.

I går gjorde linjeduon Linnea Jönsson och Johanna Johansson tolv mål tillsammans...

Taner Caliskan och Louise Cronholm
Marcus Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.