Caroline Lövkvist fyra i junior-EM

Caroline Lövkvist förlorade bronsmatchen i junior-EM i brottning i Kosice i Slovakien med knappa 0–2 och 0–3. Trots förlusten satte hon en fin punkt på en mycket väl genomförd JEM-turnering med härliga kämpainsatser.
Sport • Publicerad 16 juli 2008

Tyvärr hamnade hon på en mycket svårt halva, vilket det också skulle visa sig, när det drog ihop sig. Hon startade dock turneringen i 48 kg-klassen med en elegant fallseger mot grekiskan Eleni Papadopoulus.

- I semifinalen stötte jag på regerande Europamästarinnan för seniorer Maria Stadnik från Azerbadjan.

Där blev det förlust med 0-2 och 0-6.

Hästvedas Morgan Fried hade en hel del att berätta om Maria Stadnik, när han fick reda på vilken motståndare Caroline Lövkvist fick möta.

- Hon kommer från Ukraina men blev avstängd för dopning. Hon flyttade då till Azerbadjan. Där togs ingen hänsyn till dopningdomen. Hon fick fortsätta brottas i sitt nya land - hon är dessutom klar för OS i Peking.

I bronsmatchen blev det en hård match för Caroline Lövkvist mot Elza Tazetdinova, Ryssland, som vann OS-kvalet i Edmonton i Canada och också är OS-klar.

Leif Flintvall
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.