Cecilia hoppas att Blomma ut på SM

SIMNING För tre år sedan var Cecilia Blom en av landets största talanger i simning. Hon tog som 14-åring SM-brons på 200 ryggsim. Efter det har Cecilia stått still i utvecklingen. Men när SM avgörs i Malmö med start idag så ska hon visa att hon är tillbaka. Lika bra som för tre år sedan.
Sport • Publicerad 14 februari 2001
Medaljhopp. Jag ska vara med och slåss om medaljerna, säger simmartalangen Cecilia Blom.
Medaljhopp. Jag ska vara med och slåss om medaljerna, säger simmartalangen Cecilia Blom.Foto: 
200 meter ryggsim är den gren Cecilia Blom hoppas mest på i SM-tävlingarna. Nu ska hon försöka till sig tillbaka till Sverigeeliten efter att ha stått stilla i utvecklingen under några år. Bilder: PETER ÅKLUNDH.
200 meter ryggsim är den gren Cecilia Blom hoppas mest på i SM-tävlingarna. Nu ska hon försöka till sig tillbaka till Sverigeeliten efter att ha stått stilla i utvecklingen under några år. Bilder: PETER ÅKLUNDH.Foto: Siktar uppåt.

–Det har känts lite frustrerande. Mitt stora mål är att komma ner på de tider som jag har simmat på. De tiderna står sig bra i konkurrensen även idag, säger Cecilia som nu hunnit bli 17 år.

–Jag vet att jag har kapacitet för att simma lika fort igen...

För att hitta tillbaka till formen hon hade för några år sedan har hon bytt klubbmiljö.

I höstas lämnade hon Hässleholmsklubben S71 och sökte sig till KSLS.

Hon behövde en nytändning och det har hon fått.

–Så bra som det känns nu var det länge sedan det gjorde. Jag känner mig i bra form och ska vara med och slåss om medaljerna, säger Cecilia.

Av Jonas Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.