Cefyra satsar ungt inför elitseriedebuten

BOWLING Den 1 september drar damernas elitserie i bowling igång. Med Kristianstadtjejerna i BK Cefyra som en frisk fläkt och hungrig nykomling. – De andra lagen har redan dömt ut oss men dom vet inte vad dom ger sig in på. Vi har inget att förlora, säger Petra Karlsson, spelare i BK Cefyra.
Sport • Publicerad 10 juli 2002

Bowlingtjejerna fixade elitserieplatsen i våras och den relativt nya klubben är nu helt plötsligt med i landets högsta serie.

– Det kommer att bli stentufft, det är ju starka lag vi möter men jag vet också att vi har bra kapacitet i vårt lag, menar Petra. Just nu är det ganska lugnt och än så länge har tjejerna inte börjat ladda för hundra till seriepremiären.

– Den riktiga uppladdningen börjar i augusti. Då ska vi ha ett träningsläger på hemmaplan med tränaren Stefan Linderoth, dessutom kommer vi att spela en del träningsmatcher för att komma i form till premiären, informerar Petra.

Premiären går på hemmaplan i Kristianstad och motståndare är SBC från Malmö.

Petra Karlsson ser dock fram emot en annan match och en annan motståndare.

– Jag har ju spelat med Helsingborg (Spader Dam) i högsta serien innan och vann ju SM-guld med dom 1996. Givetvis blir det speciellt att möta dom med Cefyra, det mötet ser jag verkligen fram emot, flinar Petra. BK Cefyra omger sig med ganska unga bowlingtjejer och man har även värvat ungt inför elitseriedebuten.

– Vi har fått Camilla Nilsson från Team Extreme och hon är bara 14 år gammal. Sen har vi även knutit till oss Nina Turesson från Osbyklubben Tuvetjejerna, och Nina är bara något år äldre än Camilla, säger Petra, som tror på det unga laget.

– Det är unga töser som vill satsa och det höjer också konkurrensen i laget. Just nu är vi nog en 14 stycken som är med och slåss om en plats i laget.

Laget saknar erfarenhet från spel i elitserien – det är bara Petra som bowlat i elitserien tidigare – och det är kanske därför som konkurrenterna i serien redan har dömt ut Cefyra i årets elitserie.

– Vi ska minsann göra upp om det först. Vi känner oss inte alls slagna på förhand, allt kan hända, hävdar Petra.

Vilka får rätt? Konkurrenterna eller Cefyra?

Den 1 september vet vi mer var årets BK Cefyra står.

Av Marcus Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.