Centern Simon Bergner klar för Mörrums GoIS

Sport • Publicerad 29 juli 2008

Simon Bergner lämnar Tyringe för en division II-kollega. Kommande säsong spelar centern för Mörrum, som siktar på att ta sig tillbaka till division I.

- Det var inget lätt beslut, men valet föll på Mörrum. Det ska bli roligt, det är en anrikt lag och ett stort intresse i bygden, säger 22-åringen.

I fjol värvades Bergner från Tyringe till Kristianstads IK, men lyckades inte riktigt ta plats i truppen och valde därför att gå tillbaka och slutföra säsongen i Tyringe. Efter säsongen tog sig Simon en allvarlig funderare på om han skulle stanna i Skåne, eller flytta hem till Norrland. Han pratade med Piteå, och fick också ett kontraktsförslag av klubben.

Men det faktum att sambon Maria Åhlund spelar i Kristianstads DFF fällde avgörandet att stanna.

- Plus att jag trivs väldigt bra här i Skåne.

Helsingborg, Kallinge, Tyringe och Mörrum var bara några av klubbarna som gärna ville skriva kontrakt med Bergner.

- Men jag kände att jag ville ha en klubb inom pendelavständ. Visst lockade Helsingborg i division I, men då hade jag ju fått flytta dit. Att stanna i Tyringe funderade jag också på, men när några av de andra spelarna lämnade klubben så kändes det inte så hett längre, berättar Simon, som skrivit ettårskontrakt med Mörrum.

Cecilia Isberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.