Charlotta Bengtsson 47:a i Tjejtrampet

Sport • Publicerad 26 maj 2003

CYKEL STOCKHOLM

Charlotta Bengtsson, Kristianstad CK, körde in på 47:e plats i den tuffa konkurrensen vid den 14:e upplagan av tjejtrampet. 18-åriga Charlotta ingick i en klunga på 16 tjejer som var distanserad med 9.07 av solovinnande Leontien van Moorsel, Holland. Den trefaldiga olympiska mästarinnan körde i slutskedet ifrån italienskan Giorgia Bronzini och var 52 sek före i mål. Däremd tog van Moorsel femte raka segern i tjejtrampet.

Charlotta körde i SKåne-laget där de tre övriga också ingick i samma klunga. Karolina Larsson-Lindgren, Landskrona, blev 41:a, Daisy Bell, Landskrona, 42:a och Erika Olofsson, Eslöv, 50:e. Bästa svenska blev Monica Holler, Laxå, på 7:e plats, i en klunga som var 2.26 efter.

Tjejernas cykelhelg på Gärdet i Stockholm inleddes med det så kallade Sprint Race, där deltagarna först körde 400 meter tempo och sedan delades in i tolv olika heat genom de tider man noterades. Charlotta blev utslagen i tredje heatet där hon blev 3:a efter Tiina Nieminen, Finland och Lisa Svenningsson, Burseryd. Bara de två främsta gick vidare.

Fjolårets juniorvärldsmästarinna, holländskan Suzanne de Gode, vann finalen före Monica Holler, Laxå, som körde i det svenska landslaget. Leontien van Moorsel, Holland, blev utslagen i semifinalen.

Av Thure Peterson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.