Com Hector klar för Elitloppet

MALMÖ (TT)@Bröd.9.u-indr:Jim Frick stal showen på Jägersros V75-dag på pingstafton – och vinnaren i Gulddivisionens final Com Hector är klar för Elitloppet om en vecka.
Sport • Publicerad 21 maj 2002

–Det är kul med hästar som kan gå tunga lopp och det visade Com Hector i det här loppet. Det är bra med en blandning av hästar som kan olika saker, sade Klaus Koch, ansvarig för Elitloppet. På söndagen kommer beskedet om vilka 16 hästar som får chansen att vara med i Elitloppet. Tolv är klara, men det finns några frågetecken kvar att räta ut för Klaus Koch inför lottningen. Men Com Hector är i alla fall ett utropstecken och redan inbjuden efter att ha vunnit på fina 1.12,0/1609 meter autostart. –Det är en hedershäst på alla sätt och han har verkligen fin form för dagen, sade Jim Frick efter segern. Com Hector har nu vunnit två av de tre senaste loppen efter mer än 40 segerlösa lopp – båda i V75 – och i går tjänade han 300000 kronor efter att helt enkelt ha varit bäst i Peterson-Broddas Minneslöpning. –Jag gick på 800 meter kvar, han kändes stark i det läget och höll ju farten mycket bra hela vägen in i mål. Även om det var hårt i mål tyckte jag att vi vann rätt säkert, sade Frick. Com Hector tränas av Catarina Lundström, sambo med en Stefan Melander. Och det enormt framgångsrika tränarparet kan få med fyra hästar i Elitloppet: Com Hector, Super Photo Kosmos, Igor Brick och så den riktiga storstjärnan Scarlet Knight. –Jag får besked om Scarlet Knight på söndag förmiddag, sade Klaus Koch. Gulddivisionens final blev ett rivigt lopp med en härlig upploppsstrid. Titan Ås ledde länge, men kunde inte stå emot Com Hector sista biten in mot mål. Förhandsfavoriten Herr Jägermeister fick ett tungt lopp utvändigt ledaren och fick nöja sig med fjärdeplatsen. .

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.