Annons

Coronafallen ökar i hockeyallsvenska lagen

Antalet coronasmittade i hockeyallsvenskan ökar.
I Västerås är åtta personer runt A-laget drabbade av covid-19 medan motsvarande siffra i Bik Karlskoga ökat från 13 till 18.
Hockey • Publicerad 7 september 2020
Minst åtta personer har drabbats av covid-19 i Västerås IK. Arkivbild.
Minst åtta personer har drabbats av covid-19 i Västerås IK. Arkivbild.Foto: Claus Meyer/TT

Coronafallen i hockeyallsvenskan blir allt fler. Nu går Västerås IK ut med att åtta personer runt A-laget har drabbats av covid-19.

– Det är lite kaotiskt, eller har varit i alla fall. Nu har vi lite bättre koll på läget, säger sportchefen Patrik Zetterberg i ett videoklipp på klubbens hemsida.

Annons

Efter att Västerås i slutet av augusti spelat en träningsmatch mot Bik Karlskoga, som senare gick ut med att man hade 13 bekräftade coronafall i föreningen, valde man att stänga ner verksamheten den 1 september, något som även gäller för denna vecka.

– De som hade negativa besked ska in i dag och göra nya antikroppstest och de som har antikroppar kan gå tillbaka och köra i arenan igen. De andra som är negativa men inte har symptom får träna på egen hand och sen gör vi nya tester i slutet av veckan, säger Zetterberg.

Han hoppas att hela laget ska kunna köra i gång igen till nästa vecka. Under tiden missar Västerås, som var tvungna att dra sig ur turneringen Skoda Trophy, fyra träningsmatcher inför säsongen som är tänkt att dra i gång den 2 oktober.

– Vi har några matcher kvar och hoppas kunna spela dem. Får vi spela dem och vara hela och friska så kommer vi vara redo när serien drar i gång.

I Karlskoga har antalet smittade ökat från 13 till 18 efter att ytterligare tester gjorts i förra veckan, meddelar klubben på sin hemsida.

"Det spekuleras i att vi kan dra i gång verksamheten igen till helgen, alternativt i början av nästa vecka. Samtidigt vill vi inte gå händelserna i förväg, utan vi får ge det några dagar till", säger klubbchef Torsten Yngveson.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons