Dahl lämnar Hässleholm som en vinnare

FOTBOLL Andreas Dahl gjorde en Anders Svensson. Han avslutade sin karriär i Sverige med ett drömmål. Dahl tackar nu för sig, tar sitt pick och pack och drar till Coventry. Han gör det som en vinnare.
Sport • Publicerad 28 juni 2001

– Skönt att kunna åka iväg med en seger i ryggen, säger Englandsproffset.

Likheterna med Anders Svensson är många.

Båda avslutade sin hemmakarriär med ett rejält bombnedslag.

Båda avslutade med en seger i den gulsvarta dressen.

Båda lämnar det svenska fotbollslivet för det engelska.

Skillnaden då? Ja, den är är den att Andreas lämnar division III-laget IFK Hässleholm för engelsla division I-laget Coventry. Jämför det med Anders Svensson som lämnar allsvenska Elfsborg för Premier Leaguelaget Southampton.

En viss skillnad är det ju... Vi ska väl säga att IFK Hässleholm vann matchen efter ett riktigt slutdrama. Andreas Dahls kanon (se nedan) såg ut att bli Hässleholms segermål i matchen mot bottenlaget Tomelilla. Då, med fem minuter kvar rann Tomelillas Patrik Lundin igenom Stefan Noresson och Marko Suoste i IFK-försvaret och kunde via stolpen rulla in kvitteringen.

Ridå, Hässleholm?

Nej, nej, glöm det!

De sista fem minuterna skruvade Andreas Dahl och hans lagkompisar upp tempot flera snäpp och skapade ett bastant tryck mot Tomelillas målvakt Tobias Lundgren.

Tre minuter efter kvitteringen kom så det rättvisa segermålet. Marko Suoste slog in en frispark i straffområdet, Henrik Edfors – som inte hade någon större lycka med sig i matchen – nickade ner bollen till engelsmannen Kris Huckstepp. Huckstepp hade ryggen mot mål, vände på en femöring och drog dit segerbollen stenhårt i bortre hörnet.

Tränaren Peter Churchill visste inte till sig av glädje.

– Jag är så glad att vi vann matchen. Det var nära ögat att vi tappade poäng men tydligen krävs det ett mål i baken för att killarna ska vakna till liv på riktigt, så har det varit vid flera tillfällen under säsongen , säger Peter Churchill. Andreas Dahl höll sen på att göra en Stefan Selakovic i slutet men hans kanonfrispark tog i överliggaren.

– Jag var sugen på att dra dit en till och det var minsann nära, flinar Dahl.

Det fick räcka med en kanon.

Det var i matchens 13:e minut som Dahl laddade skarpt. Efter ett lyckat samarbete mellan Sac Cartwright och Jimmie Augustsson på högerkanten hittade ”Lill-Aga” Dahl i högerposition, strax utanför straffområdet. Dahl klev in i straffområdet och laddade stora kanonen. Bollen borrade sig upp i borte krysset och stackars Tobias Lundgren i målet kunde bett till högre makter om han så hade velat.

Den kanonen var han c-h-a-n-s-l-ö-s på!

Hässleholm spelade ut Tomelilla totalt i den första halvleken och 1-0 ledninge borde och skulle varit större.

I andra halvlek hände något.

– Vi tappade aggressviteten i värmen och tillät Tomelilla komma in i matchen. Men vi ryckte ju upp oss efter deras kvittering och det räckte ju till seger, menar Andreas Dahl.

nNå, fixar Hässleholm seriesegern utan Andreas Dahl?

– Definitivt, vi är det klart bästa laget i serien och det här kommer grabbarna att fixa, säger Andreas.

Division III Södra Götaland är från och med nu en profil fattigare. Andreas Dahl var namnet!

fakta

Tomelilla IF–IFK Hässleholm 1–2 (0–1)

Målen: 0–1 (13) Andreas Dahl, 1–1 (85) Patrik Lundin, 1–2 (88) Kris Huckstepp.

Varningar: Henrik Edfors, Hässleholm.

Domare: Romel Luburic, Malmö.

Av Marcus Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.