Dalibor Doder dementerar envisa IFK-rykten

Mindens tränare Ulf Schefvert var aktuell som tränare för IFK Kristianstad. Envisa rykten har också gjort gällande att landslagets Dalibor Doder, nu i Minden, skulle vara aktuell.
Sport • Publicerad 21 januari 2012

KRISTIANSTAD. Flera källor har alltså påtalat för Bladetsporten att Doder är ett namn det pratas om bland tänkbara nyförvärv för skåningarna.

Men när Kristianstadsbladet ringer upp mittnian mitt under brinnande handbolls-EM, dementerar han inte bara starkt ryktena.

Han har även tröttnat på att kopplas samman med IFK Kristianstad.

– Du är helt felinformerad, suckar Doder.

Den 32-årige handbollsspelaren var aktuell för IFK inför säsongen 2010-11, men valde att nobba både Kristianstad och Lugi efter de fem åren i spanska Ademar León.

Och i Minden har han det bra.

– Jag och min familj trivs väldigt bra här. Det är rätt nära Sverige och jag har ett kontrakt på ytterligare 4,5 år som är rätt så bra. Dessutom lär vi väl gå upp i Bundesliga nu, säger 32-åringen och fortsätter:

– Det enda som skulle kunna få mig att flytta är om jag får ett bättre avtal någon annanstans. Först då kanske man skulle kunna överväga en flytt. När jag väl flyttar hem kommer jag ändå gå till en skånsk klubb. Det viktigaste för mig är att komma hem till där jag växte upp, och det är ju i Skåne.

Men vi kan helt skriva av Kristianstad nu? IFK har inte varit i kontakt?

– Nej... jaha, det här var ju jättetrevliga frågor, säger en irriterad Doder.

I dag sker den första matchen i mellanrundan. För Sverige väntar Polen och sedan även Serbien och Danmark.

Och det med endast en poäng med sig i bagaget.

– Alla vet att det är ett tufft läge. Men spelar vi som vi gjorde mot Tjeckien så har vi ett lag som kan slå alla lag.

Skräll krävs för semi

För att Doders landslag ska nå semifinal krävs inte bara vinst mot Polen. Gärna en skräll mot våra grannar i väst eller mot värdlandet Serbien.

Men det blir tufft.

Det märktes lite redan i premiärmatchen mot Makedonien, men när Sverige möter Serbien på måndag väntas publiken bli än mer fanatisk. Inkastade tändare och mynt är bara några av sakerna spelarna får utstå – domarnas förmåga att hantera den elektriska atmosfären lär även hamna i centrum.

Danmarks förbundskapten Ulrik Wilbek var rasande på just domarteamet efter 22–24-förlusten mot Serbien och fräste ut sitt budskap till danska TV2:

– Vi blev lurade!

Doder säger nu att landslaget har en plan för att hålla sig lugnt, oavsett domarinsatser framöver:

– Det blir ju svårt att spela inför så mycket publik som det kommer bli. För publiken hjälper ju sitt lag, säger mittnian och fortsätter:

– Det vi har sagt är att vi inte ska lägga någon energi på domsluten. Vi ska bara låta dem sköta sitt jobb.

INTERNAL INTERNAL
Carl-Johan Liljedahl
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.