Damförlust mot Frankrike

FOTBOLL Debuterande landslagsmålvakten Ellinor Birath fick en mardrömsstart när Sverige förlorade damlandskampen i fotboll mot Frankrike med 2–1 (1–1). Fransyskorna tog ledningen efter bara fem minuters spel.
Sport • Publicerad 12 april 2001

Men sedan dominerade Sverige under resten av halvleken.

–Med den är jag mycket nöjd. Tyvärr lyckades vi inte hålla uppe det fina spelet i andra halvlek, säger förbundskapten Marika Domanski-Lyfors.

Frankrike upprepade alltså segern som gav gruppsegern före Sverige i EM-kvalet i fjol.

–Men i motsats till då gjorde vi en bättre match den här gången med betoning på den första halvleken, tillägger Marika Domanski-Lyfors. Kvitteringen skapades med ett inspel från högerkanten. Malin Andersson mötte och drog på för fullt. Det hade då gått 17 minuter och Sverige verkade på väg att vända matchen. Malin låg bakom mycket av det som skedde framåt i det svenska laget. En av Frankrikes ersättare, Hode Lataffe gjorde segermålet efter 62 minuter. Sverige hade just haft en hörna, som det franska försvaret omvandlade till en snabb kontring.

Hode Lataffe kom helt fri med Ellinor Birath som var chanslös.

Det var första gången både dam- och D21-landslagen spelat i anslutning till varandra.

Från TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.