Annons

Damhockeylandslagets coach siktar på OS-medalj

Sport • Publicerad 31 augusti 2001

ISHOCKEY. Damlandslaget i ishockey, som i vinter ska spela i OS, har fått en ny coach. Det är Tyringesonen Peter Elander.

Han har spelat ishockey på elitnivå i 15 år och har tränat Rögle i elitserien. Elander är idrottslärare och arbetar i ett projekt för elitidrottssatsning på gymnasienivå. Peter Elander har i många år också drivit hockeyskolan i Landskrona och därifrån kommer många av damspelarna på elitnivå.

– Det är ett jättestort förtroende jag fått och jag tror på svensk damishockey. Damishockeyn har en potential att bli en stor svensk idrott. Se på framgångarna för Kajsa Bergqvist, Magdalena Forsberg och fotbollslandslaget, det är ditåt vi siktar. När det gäller OS siktar vi på medalj. Det är svårt men inte omöjligt” säger Elander i ett pressmeddelande.TT

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons