Damlandslaget pressades inte av Pressens lag

Sport • Publicerad 16 april 2002

FOTBOLL. Det var precis en sådan klasskillnad det ska vara.

Frånsett de inledande minuterna var Pressens lag helt underlägset det svenska damlandslaget och 0–4 (0–2) var smickrande siffror för presslaget.

–Helt riktigt. Med det spelövertag vi hade skulle vi gjort betydligt fler mål men de vi gjorde var snygga, säger den svenska förbundskaptenen Marika Domanski Lyfors.

Presslagets coach Richard Holmlund (succélaget Umeås tränare) höll helt med.

–Det skiljer en del mellan lagen. Vi hade ett alldeles för ihåligt lag men klarade oss ändå bättre än vad Schweiz, Finland och Danmark gjorde, säger Holmlund och tänker på Sveriges utklassningssegrar i det pågående VM-kvalet.

Det finns så klart en del prestige med i en sådan match – det erkände Domanski Lyfors.

–Det var viktigt att vinna den här matchen, säger hon. Älvsjös skyttedrottning Victoria Svensson såg med två mål i första halvlek till att klippa av alla diskussion om vart segern skulle gå.

Victoria nickade in 1–0 på Anna Sjöströms fina inlägg och chippade sedan in 2–0 förbi presslagets målvaktslöfte Hedvig Lindahl.

Victoria Svensson var planens klart bästa spelare i första halvlek och hade läge för ytterligare två mål men då räddade Lindahl.

I andra halvlek flyttades Victoria ner på mittfältet och där kom hon inte lika mycket till sin rätt.

–Jag orkade inte riktigt. Hade ont i magen och trodde inte jag skulle orka så mycket som jag ändå gjorde, säger Victoria. Det blev över huvud taget avslaget i andra halvlek.

Dels för att det byttes friskt (fem nya sattes in i vardera laget), dels för att inramningen inte var den bästa (bara 465 på läktaren och isande kallt).

För den skull ville ingen ansvarig ta bort den här matchen.

–Det är ett bra sätt för våra unga spelare att testas och se vad som krävs för att bli landslagsspelare, säger Marika Domanski Lyfors.TT