Annons

Damtennisturnering i Sverige nästa år

Sport • Publicerad 24 augusti 2001

TENNIS. Sverige kommer att få arrangera ett WTA-turnering i tennis nästa år. Det åländska bolaget ATS, Aland Topshow, har köpt rättigheten till en grustävling för damer 3-11 augusti nästa år.

Det är ännu inte klart var tävlingen ska arrangeras.

Annons

ATS är bolaget som de senaste åren arrangerat veteranturneringar i Mariehamn med bland andra Björn Borg.TT nFOTBOLL. Englands svenske förbundskapten Sven-Göran Eriksson är orolig inför VM-kvalmatchen ärkerival Tyskland. Men inte för de engelska spelarna, utan för de engelska supportrarna.

–Jag vet att det är en historisk match mellan två stora fotbollsländer, men jag hoppas att det inte leder till någon krigsförklaring, säger ”Svennis”.

Eriksson menar att rivaliteten gör sig bäst på gräsrektangeln.

–I 90 minuter kommer de två lagen att vara fiender, men jag hoppas verkligen att det inte blir några problem med fansen.TT nISHOCKEY. Det har varit på gång i många år. Men nu verkar äntligen målkameror i elitserien bli verklighet.

–Sverige blev sist i Europa med att ta den här tekniken till hjälp. Men bättre sent än aldrig, säger domarbasen Dag Olsson till Expressen.

Elitklubbarnas organisation – Svenska hockeyligan – har satsat 3 miljoner på kamerorna som nu håller på att installeras i landets elva elitseriearenor.

Exakt i vilka moment som domaren kan ta hjälp av målkameran är ännu inte fastslaget.TT nMOTOR. På onsdagen gick den italienske formel1-föraren Giancarlo Fisichella från Benetton till Jordan. På torsdagen gjorde hans landsman Jarno Trulli det omvända. 27-årige Trulli har inte lyckats i Jordan och bara kört in nio poäng den här säsongen.

Trulli har tidigare rattat F1-bilar åt Minardi- och Proststallen.TT nFOTBOLL. Det kostar att inte ha ordning på finanserna. Den schweiziska klubben Sion drabbas av sju poängs avdrag för att den inte har klarat de ekonomiska krav ligan ställer.

Sion, liga- och cupmästare i schweizisk fotboll för fyra år sedan, har stora finansiella problem.

–Om vår överklagan avslås är FC Sion en död klubb, säger ordföranden Gilber Kadji.

Annons

Med sju poäng mindre ligger klubben dessutom farligt nära nedflyttning.TT nTENNIS. Ryska tennisstjärnan Anna Kournikova bör vila minst tre månader och inte spela mer den här säsongen.

Rekommendationen kommer från läkare som undersökt stressfrakturen i hennes vänsterfot.

Kournikova drog på sig skadan under träning redan i februari och har sedan dess bara spelat en match.

Nyligen drog hon sig ur US Open.TT nTENNIS. Boris Becker har inte gett upp planerna på en fortsatt dubbelkarriär i tennis.

Enligt tidningsuppgifter i Tyskland söker den 33-årige före detta världsettan efter en dubbelpartner till US Open, som inleds på måndag.

Becker ställde tidigare i somras upp en dubbelmatch på ATP-touren i par med Wimbledon-segraren Goran Ivanisevic, hans första match på touren sedan 1999.TT

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons