Annons

Daniel Alfredsson förstärker Tre Kronor

Sport • Publicerad 6 september 2001

ISHOCKEY

Tre Kronor har fått en ordentlig förstärkning inför Ceska Pojistovna Cup som inleds på torsdagen.

Annons

En timme efter övriga laget anlände NHL-stjärnan Daniel Alfredsson till Helsingfors på onsdagseftermiddagen. Han åkte direkt till Hartwall Arena för första träningen med laget.

–Anledningen till att jag är här är att jag ännu inte kommit överens med Ottawa om ett nytt kontrakt, sade Daniel efter träningen.

Daniel Alfredsson har haft ett par inledande förhandlingsomgångar med Ottawa, men man har inte lyckats komma överens om framtiden i klubben.

–Det är inte så stora skillnader mellan oss, men jag är ännu inte nöjd med vad klubben erbjuder. Skriver man på ett nytt kontrakt måste man kunna stå för det.

Alfredsson är mycket noga med att påpeka att han inte strejkar.

–Jag har ingen arbetsgivare för tillfället, men sitter i löneförhandlingar.

Idéen med att Daniel skulle kunna var med Ceska Pojistovna Cup föddes under Tre Kronors OS-samling tidigare i sommar. Anders Hedberg, general manager, undrade om Daniel kunde tänka sig att följa med till Tjeckien om inte kontraktsförhandlingarna var klara.

–Då trodde jag att allt skulle vara klart ganska snart, men så blev det inte.

I tisdags tog Hedberg på nytt kontakt med Daniel och frågade om han ville följa.

–När det visade sig att det snabbt gick att lösa försäkringsfrågan för mig tvekade jag aldrig. Det är en ära att få spela i Tre Kronor.

–Dessutom ger detta mig möjligheter att få spela den hockey vi kommer att använda oss av i OS, och jag får spela på stora rinkar. TT

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons