Annons

Daniel Ek fick bud nobbat av Arsenal

Spotifygrundaren Daniel Ek är fortsatt intresserad av att köpa Premier League-klubben Arsenal.
Men han har fått ett bud nobbat.
"De svarade att de inte behöver pengarna", skriver han i ett uttalande på Twitter.
Fotboll • Publicerad 15 maj 2021
Daniel Ek. Arkivbild.
Daniel Ek. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

I slutet av april samlades tusentals Arsenalsupportrar utanför lagets hemmaarena för att protestera mot ägarfamiljen Kroenke. Samma dag skrev Daniel Ek på Twitter att han var intresserad av att köpa klubben.

Senare meddelade han att intresset var seriöst och att han var beredd att lägga ett bud.

"Respekterar beslutet"

Annons

Under lördagskvällen publicerade Ek, som av Forbes uppges vara god för 40 miljarder kronor, ett uttalande på Twitter efter att ha tagit del av uppgifter om att han inte ska ha lagt ett bud på Premier League-klubben.

"Felaktiga uppgifter kom fram i dag som gjorde gällande att jag inte har lagt ett bud på Arsenal. Jag tycker det är viktigt för protokollet att rätta det. Den här veckan lades ett bud fram till Josh Kroenke och deras bankirer", skriver Ek.

Budet ska bland annat ha inkluderat supporterägande och representation i styrelsen.

"De svarade att de inte behöver pengarna. Jag respekterar deras beslut, men förblir intresserad och jag är tillgänglig om situationen kommer att ändras."

Kritiserats i åratal

Den amerikanska ägarfamiljen Kroenke har kritiserats i åratal av klubbens supportrar. Kritiken har tilltagit under våren efter att Arsenal var en av de tolv klubbarna som låg bakom den hårt kritiserade "superligan".

Ägarfamiljen har tidigare sagt att det inte är aktuellt att sälja klubben.

Fakta: Kroenkes historia i Arsenal

Stan Kroenke och bolaget Kroenke Sports & Entertainment (KSE) äger ett flertal klubbar i sportvärlden, utöver Arsenal bland annat NHL-laget Colorado, NBA-laget Denver Nuggets och NFL-laget Los Angeles Rams.

Kroenke och KSE köpte sina första aktier i Arsenal 2007. Två år senare ägde de flest aktier i klubben, med drygt 30 procent.

2011 blev amerikanen majoritetsägare med drygt 66 procent av aktierna, och sedan 2018 äger KSE samtliga aktier i klubben efter att ha köpt ut den ryske oligarken Alisjer Usmanovs innehav.

Fakta: Kroenkes historia i Arsenal

Ålder: 38 år.

Kommer från: Rågsved, Stockholm.

Förmögenhet: Omkring 40 miljarder svenska kronor, enligt Forbes.

Företag: Känd för att ha grundat musiktjänsten Spotify tillsammans med Martin Lorentzon.

Utmärkelser: 2017 utsåg musiktidningen Billboard honom till den mäktigaste personen i musikindustrin.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons