Daniel Holmqvist bakom Bromölla-seger

FOTBOLL RONNEBY. Efter en bedrövlig inledning på serien poängmässigt sett verkar Ifö/Bromölla IF nu vara på gång med besked. Och då inte minst reslige anfallaren Daniel Holmqvist. ”Danne” visade vägen med två snabba mål mot Lindsdal förra omgången och blev nu segerskytt mot Ronneby BK, genom att göra matchens enda mål på Brunnsvallen i lördags. – Förbaskat skönt! Men vi borde naturligtvis ha vunnit med större siffror, menade ”Danne”.
Sport • Publicerad 27 maj 2002

Segern innebar att Bromölla tog ett rejält kliv uppåt i tabellen, vilket förstås välkomnas av tränarduon Jens Pettersson och Stefan Ekstrand.

– Det känns bra att vi nu har fått lite andrum. Efter de tre raka förlusterna, har vi nu gjort två riktigt hyfsade matcher och laget är helt klart på gång, inflikade en glad Stefan Ekstrand.

Dock var det hemmalaget som inledde bäst med ett piggt spel, som satte rejäl press på Bromöllas backlinje.

Mest oro i Bromöllaförsvaret skapade Ronnebys spjutspets Ola Otfors, som vid flera tillfällen på egen hand vaskade fram farligheter. Men någon riktig udd på anfallen blev det nu inte.

I stället redde Bromölla ut stormen och lyckades flytta fram positionerna, inte minst genom att man breddade på båda kanterna – Martin Eriksson till vänster och Daniel Szilagyi till höger. Trollgubben Martin Eriksson väckte förtjusning till och med bland hemmapubliken. Med sina härliga ruscher, finter och dribblingar tog han sig igenom Ronnebyförsvaret gång på gång.

Dessutom slog han med sin känsliga vänsterfot upp den ena välavvägda hörnan efter den andra. Som exempelvis när han efter en halvtimmes spel med vindens hjälp och en ordentlig knorr skruvade bollen i ribban. Returen gick sedan till Jonas Svensson som från nära håll sköt över...

Ett par minuter senare var det dags för en ny Bromöllahörna. Denna gång satte Mikael Bergqvist pannan på bollen som räddades på mållinjen av en hemmaförsvarare. Returen hamnade framför fötterna på Daniel Holmqvist som också sköt över målburen i bra läge... Bromöllas nya anfallspar, Daniel Holmqvist och Jonas Svensson, hade för övrigt sedan ett helt koppel med målchanser, innan segermålet äntligen kom tjugo minuter in på den andra halvleken.

Upprinnelsen var en Bromöllakontring, där Daniel Szilagyi satte högsta ”speed” på sin högerkant och med ett perfekt inlägg hittade Jonas Svensson i straffområdet. Jonas tittade upp och rullade bollen snett-inåt-bakåt till Danne Holmqvist som klippte till direkt och 1-0 till Bromölla var ett faktum!

– Härligt! Och att vi vann rättvist är väl odiskutabelt?! 1-0 är smickrande siffror för Ronneby, konstaterade Daniel Holmqvist, som nu har träffat rätt fem gånger på sex matcher.

Ett alldeles utmärkt facit för en anfallare av Dannes kaliber!

Notabelt är också att Bromölla har hållit nollan två matcher på raken.

Rutinerade mittbacken Mikael Bergqvist visade stor pondus och höll på ett föredömligt sätt ihop försvaret. Och i luftrummet var Micke som vanligt helt suverän. Målvaktsjätten Marcus Pettersson går också från klarhet till klarhet. En ny helgjuten insats på Brunnsvallen.

Till superlativen kan också läggas Rickard Berners mittfältsspel – kanske inte så mycket offensivt men defensivt gjorde han ett jättejobb!

– Vi börjar att få ordning på vårt spel, vilket jag tycker att de två senaste matcherna visat med eftertryck. Dessutom vet vi att det finns ännu mer kapacitet i det här laget, försäkrade en nöjd Jens Pettersson, som tillsammans med sina adepter nu får ladda om inför det tuffa och prestigeladdade derbyt mot Jämshög på Strandängen på torsdag.

MATCHFAKTA

Ronneby BK–Ifö/Bromölla IF 0–1 (0–0)

Målet:0–1(65) Daniel Holmqvist.

Domare:Daniel Persson, Skurup.

Publik:311.

Av Mats Svensson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.