Annons

Daniel kunde inte stoppa Färjestaden

FOTBOLL Näsbymålvakten Daniel Andersson var tillbaka efter skada i lördagens match mot Färjestaden. Han kunde dock inte hindra gästerna från att ta tre poäng. – Det kändes bra, även om det känns tungt just nu, suckar han efter 0–2-förlusten.
Sport • Publicerad 6 augusti 2001

Daniel Andersson hade inte spelat en match sedan han skadade ett ledband i ena foten den 17 juni i mötet med Karlskrona. Under den tiden har Fredrik Johansson fått vakta målet, vilket han gjort bra. Därmed hade Näsbys tränare Peter Persson ett angenämt problem då han skulle välja målvakt inför matchen mot Färjestaden.

– Jag tänkte länge och väl innan jag valde målvakt. Jag bestämde mig faktiskt inte förrän idag (läs i lördags), säger Persson.

Annons

Valet blev en matchotränad Daniel Andersson som inte ens spelat en B-lagsmatch sedan han blev skadad. Det märktes dock inte på hans sätt att agera. Han gjorde ett par fina räddningar. Bland annat en riktigt svettig i slutet av den första halvleken på en frispark strax utanför straffområdet. Jens Malmhult fick kanonträff och bollen såg ut att gå rakt upp i krysset. Men Daniel Andersson lyckades nå bollen och göra en mycket kvalificerad räddning.

– Jo, den räddningen får jag vara nöjd med, ler Andersson som fortfarande har foten hårt lindad för att kunna spela.

I övrigt var matchen en ganska sömnig och seg historia som saknade de där riktigt heta målchanserna. Näsby hade egentligen bara ett par halvchanser, något som Peter Persson var mycket missnöjd med.

– Vi spelar fruktansvärt dåligt och skapar nästan ingenting alls under hela matchen, suckar han uppgivet.

Efter knappt 80 minuter tog gästerna ledningen efter att Daniel Andersson släppt en retur, bollen hamnade hos Peter Ivarsson som slog den mellan benen på Andersson. – Jag borde ha boxat bollen åt sidan, men bollen gick rakt ut istället, säger en besviken Andersson och tittar ner i gräset.

Näsby jagade sedan en kvittering och hade ett par chanser i slutet. Bland annat en nick från inhopparen Anders Isaksson på övertid som Jonas Deurell i Färjestadens mål gjorde en bra räddning på.

Men istället för en kvittering kunde Färjestaden avgöra matchen minuten senare då man fick straff. Mattias Jönsson satte den säkert till höger om en chanslös Daniel Andersson.

Förlusten innebär att det nu bara skiljer en poäng mellan de båda lagen istället för sju om Näsby hade vunnit.

– En sån här match får man bara inte förlora. Nu är vi ordentligt nerdragna i skiten, säger en besviken Peter Persson.

Av Carl Johan Bjäreborn
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons