Annons

Danmark slog Egypten igen – Norge förlorade

Egypten fick inte revansch på Danmark från kvartsfinalförlusten i VM i januari. Det blev förlust även i OS-gruppspelet i handboll, 27–32, mot världsmästaren.
Norge förlorade sedan mot VM-trean Spanien.
Handboll • Publicerad 26 juli 2021
Danmarks storstjärna Mikkel Hansen gjorde nio mål mot Egypten.
Danmarks storstjärna Mikkel Hansen gjorde nio mål mot Egypten.Foto: Stian Lysberg Solum/NTB/TT

I VM blev det oerhört dramatiskt och Danmark vann med 39–38 – efter straffläggning. Det såg länge ut att bli lika jämnt i Tokyo och Egypten ledde med 15–14 i halvtid.

Men en bit in i andra halvlek drog Danmark ifrån till ett tremålsöverläge – en ledning som de danska världsmästarna sedan aldrig släppte utan i stället utökade.

Annons

Egypten spelade bra, men Danmark fick mycket gratis på grund av ett dåligt målvaktsspel i Egypten. Karim Hendawy räddade inte mer än 18 procent av skotten, att jämföras med dansken Niklas Landins 35 procents skotträddning.

Danmarks storstjärna Mikkel Hansen svarade för nio mål, sju på straff, i sin 225:e landskamp.

I och med segern har Danmark två segrar i grupp B, Sveriges grupp, och Egypten står kvar på en seger.

I samma grupp besegrade Portugal Bahrain med uddamålet, 26–25. Det var Portugals första seger, Bahrain har förlorat de två första OS-matcherna.

I grupp A vann Spanien, som tog brons i VM i Egypten, över Norge – precis som man gjorde i VM:s kvartsfinal. Men det blev en jämn match som avgjordes först i slutsekunden. Norge tog ut målvakten och kvitterade till 27–27 med halvminuten kvar av matchen. I sista sekunden fick Spanien straff som Adrian Figueras Trejo satte och Spanien vann därmed matchen med 28–27.

Spanien har vunnit två matcher i OS och Norge en.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons