David backade och blev en vinnare

FOTBOLL Som mittfältare vann han inte en match. Nu är David Nordström obesegrad – som mittback. – David har gjort succé och är en av förklaringarna till vändningen, säger Tostebergas tränare Mats Andersson.
Sport • Publicerad 5 juli 2002
Månadens man i månadens elva. David Nordström är obesegrad som mittback. Den förre mittfältaren har spelat tre matcher på sin nya position och Tosteberga har vunnit samtliga matcher. Bild:
Månadens man i månadens elva. David Nordström är obesegrad som mittback. Den förre mittfältaren har spelat tre matcher på sin nya position och Tosteberga har vunnit samtliga matcher. Bild:Foto: 

Efter framgångarna i juni är David Nordström given i månadens elva i fyran.

Och månadens lag är – tro det eller ej – Nordströms Tosteberga/Nymölla IF.

Jodå, vi är fullt medvetna om att laget ligger sist i serien!

Men faktum är att inget annat lag i fyran kan matcha Tostebergas resultat i juni månad.

Inte ens topplagen – vårens stora succélag – Tollarp och VMA IK.

Tosteberga gick till sommarlov med tre raka segrar och förlorade inte en enda match i juni.

– Synd att serien tog slut, skrattar Mats ”Matte” Andersson. Laget som hade noll (!) poäng efter åtta omgångar har nu fått häng på lagen ovanför strecket och en av förklaringarna till förvandlingen är genidraget att skola om offensive mittfältaren David Nordström till mittback.

– David har varit väldigt duktig, han och Johan Berntsson fungerar väldigt bra ihop, säger ”Matte”.

David håller med:

– Jo, vi kompletterar varandra bra. Vi har blivit stabilare bakåt och tryggare i vårt spel.

David Nordström har spelat tre matcher som mittback.

Tosteberga har vunnit alla – 1–0 mot VMA IK, 4–0 mot Nosaby, 3–2 mot Båstad.

Och mittbacken trivs i sin nya position.

– Jo, det känns bra, men jag har spelat mittback förr. Inte i Tosteberga, men i Bromölla även om det är några år sedan, säger David.

Han är en orsak till Tostebergas lyft.

Annars är det mesta sig likt.

– Vi har inte spelat bättre den senaste månaden än tidigare. Vi har bara haft mer flyt. Det är bara det att tidigare har vi släppt in lite enkla mål och inte lyckats göra mål framåt, säger Mats Andersson. David Nordström är inne på ungefär samma linje.

– Vi har varit skärpta i 90 minuter och haft turen mer på vår sida. Vi har egentligen spelat ganska bra hela året, men tyvärr förlorat på lite misstag.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.