David Green nöjd med niondeplatsen

GOLF Det blev inget elfte raka SM-guld. Men det var ingen som hade väntat sig det heller. Kristianstad GK:s nybygge bland damerna slutade till slut med en fullt godkänd niondeplats i lag-SM för damer. – Det är kanon, det var en stark insats av alla tjejerna under sista dagens spel och jag är mycket nöjd med niondeplatsen, säger coachen David Green.
Sport • Publicerad 22 juli 2002

Tjejerna som såg till att KGK går en ljus framtid till mötes är Eva Bjärvall, Madeleine Augustsson, Caroline Westrup och Josefine Lindbergh. Veteranen och klippan Jessica Lindbergh var med i år som mamma och bidrog med lite rutin till de yngre tjejerna. Vi gissar att Lindbergh stiger åt sidan för nya förmågor till nästa års lag-SM. Förhoppningsvis har lillasyster Josefine blommat ut ännu mer då. Nåja, årets lag–SM är precis avslutat och den niondeplatsen som KGK- tjejerna hade intagit efter fredagens fyrboll behöll man även efter lördagens singelspel. – Tjejerna var otroligt tända inför avslutningsrundan men de var ändå kontrollerade. Det var stabilt över lag, menar Green. Tjejerna noterade ganska jämna resultat. Bäst gick det för Caroline Westrup som till slut hamnade på tre över par (73 slag). Jessica Lindbergh gick runt på 74 slag och Madeleine Augustsson på 75 slag. Sämst gick det för juniorlandslagets Eva Bjärvall som noterade 77 slag. Men en sådan här dag gjorde det ingenting. Eller som David Green uttrycker det. – Det var ingen som ballade ur, alla gjorde vad de skulle och mer kan man inte begära. Alla har varit jämna under de här dagarna och det har varit vår styrka. Jag har hellre fyra jämna spelare än två jättebra och två sämre, säger David. Marginalen till nedflyttningsstrecket var till slut bred. – Men när vi gick ut till singelspelet kände vi oss inte alls säkra, det svänger så snabbt i singelspel och det var tjejerna mycket väl medvetna om. Men dom klarade den pressen mycket bra, nu känns det härligt, kommenterar Green. Svenska mästare på damsidan blev arrangörsklubben Delsjö som hämtade in åtta slags underläge på Gävle under singelspelet. Och inte bara det. Man krossade allt mostånd den sista dagen och slutade till slut på sammanlagt ett över par. Att jämföra med tvåan Gävle som slutade på 16 över par.q

Av Marcus Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.