David Nilsson skadad igen

Oturen fortsätter att grina SMK Kristianstads David Nilsson i ansiktet. Efter kraschen i helgen tvingas SMK-stjärnan vila minst två veckor.
Sport • Publicerad 24 augusti 2004

– Just nu känns det jättedeppigt, i synnerhet som det gått så bra det sista, suckar David Nilsson, på väg till sjukgymnasten på måndagsförmiddagen.

Han är ännu inte fyllda 20 - men karriären är kantad av skador.

Supertalangen David Nilsson har haft sin beskärda del av otur.

– Jo, det har varit tufft. Jag hinner ju knappt komma tillbaka från den ena skadan förrän jag drabbas av nästa. Det blir mycket rehabiliteringsträning. men det är väl bara att jobba på och försöka stärka kroppen så mycket som möjligt, suckar David. Den allvarligaste skadan hittills var olyckan i Spanien i början av 2003, när David under en av de första träningarna med proffsteamet van Beers Racing Team, kraschade så illa att han bröt lårbenet och vänsterarmen.

Proffsteamet bröt kontraktet, David kämpade sig tillbaka, och körde svenska tävlingar för SMK Kristianstad – men hann skada både ena knäet och båda händerna innan säsongen var slut.

– Hade kroppen varit tränad hade det här säkert inte hänt, men jag ville så mycket. Jag tappade tolv kilo efter benbrottet i januari och det är bara att konstatera att man måste träna hårdare efter en sån smäll, sa David då.

Sedan dess – i september i fjol – har David Nilsson hunnit träna upp kroppen. Han har inte känt någonting av sin gamla skada, och i år har han varit på god väg tillbaka till den superform som gjorde honom till årets talang i Kristianstadsbladet 2002.

Om inte oturen varit framme på nytt.

Olyckan inträffade i helgens elitserietävling på Ripabanan. David Nilsson fick en bra start i andra heatet, var i kapp klubbkompisen Fredrik Werner efter det första varvet, och jagade ledande Patrik Eliasson.

– Då trillade en kille precis framför mig, och jag hann inte väja, utan körde rakt in i honom, berättar David. David Nilssons ben – just det ben han skadade svårt vid motocrossolyckan i Spanien för ett och ett halvt år sedan – klämdes fast under motorcykeln. Ambulans hämtade 19-åringen och han fördes till CSK.

– Jag hade ingen känsel i foten, det hade jag inte på hela kvällen och natten, berättar David.

– Men läkarna hittade inget särskilt, det är ingen skada på skelett, ledband eller liknande, utan det sitter i muskler och nerver. Sannolikt har också menisken i knäet fått en rejäl smäll, men det är ju inget de kan se på röntgen.

Efter att lårbenet small av har David Nilsson haft en stor spik inopererad i höften.

– Där har jag haft väldigt ont nu. Jag kan knappt gå, säger David.

Läkarna har nu ordinerat David Nilsson vila i minst två veckor.

– Sedan får jag försöka träna upp kroppen ännu mer. Målet är att vara tillbaka till tävlingen i Tomelilla 16-17 september. Jag brukar alltid köra väldigt bra på Svampabanan och där vill jag väldigt gärna vara med. Vi får väl se hur det går, säger Nilsson.

Med alla skador du drabbats av –du har aldrig funderat på att lägga av med motocrossen?

– Aldrig. Jag slutar inte. Kanske att jag tar ett brejk, på grund av skador... men jag kommer att kämpa på och komma tillbaka. Det gäller att tänka positivt.

MOTOCROSS KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.