Annons

Debut för klubben med Skånes längsta namn

FOTBOLL Igår gjorde laget med Skånes längsta klubbnamn – Vånga/Mjönäs IK/Arkelstorps IF – debut i seriesammanhang. Efter många turer hit och dit blev det i höstas klart att lagen som slagits om spelare och framgång nu skulle slå sig samman. Fienden, rivalen och värsta motståndaren skulle nu accepteras som en lagmedlem och nu skulle helt plötsligt alla jobba för varandra.
Sport • Publicerad 21 april 2001
Bra start. För nybildade klubben Vånga/Mjönäs/Arkelstorps IF blev säsongstarten en succé. Hästveda slogs lätt med 2–0. Bild: WILLY ALM
Bra start. För nybildade klubben Vånga/Mjönäs/Arkelstorps IF blev säsongstarten en succé. Hästveda slogs lätt med 2–0. Bild: WILLY ALMFoto: 

En rejäl utmaning som tränaren Joacim Welander tog sig an och Jocke har lyckats bra | än så länge. Han har fått grabbarna att jobba för samma mål och sammanhållningen har blivit bättre och bättre med tiden.

–Det fungerar faktiskt riktigt bra. Det har inte varit några större problem även om det var en stor omställning för killarna. Nu hoppas jag att vi enbart kan fokusera på fotbollen framöver, kommenterar Jocke.

Annons

Jocke har varit tränare för det gamla Vånga/Mjönäs de två senaste åren och han har alltså fått ett helt nytt lag att baka in i det gamla.

–Det är klart att det har varit en annorlunda försäsong men efter den här segern känns allting perfekt, nu är det bara att köra, säger Jocke.

Vånga/Mjönäs har spelat i denna serien ett antal säsonger men för killarna i gamla Arkelstorp blev fusionen detsamma som uppflyttning till femman, Arkelstorp spelade nämligen i sexan ifjol.

Igår var det alltså dags för lagets första seriematch i femman nordöstra och moståndet stod Hästveda för. Laget fick bästa tänkbara start på serien när man hemmaslog ett blekt Hästveda med 2-0. Målen inslagna av Mikael Nilsson och Henrik Persson.

Hästveda har tappat en hel del nyckelspelare sen fjolåret och hade heller inte mycket att hämta mot Jocke Welanders nybygge.

Målen: 1-0 Mikael Nilsson, 2-0 Henrik Persson.

Hanaskog-Knislinge 2-3 (1-1)

Snacka om premiärderby! Göingebygden bjöds omgående på ett hett derby när fotbollsfemman sparkade igång. Göingederbyt mellan två av de tippade topplagen | Hanaskog och Knislinge | är en premiär som heter duga.

Hanaskog trillade ur fyran ifjol och Knislinge åkte ut i kvalet till fyran och lagen har dessutom tappat nyckelspelarna från i fjol. Hanaskog och Knislinge har också fått nya tränare i Stefan ”Messer” Andersson (från KBI) respektive Magnus Nilsson (från Degeberga).

Det heta derbyt bjöd på mycket kamp och lite skönspel. Efter en jämn första halvlek som slutade 1-1 var det Knislinge som kunde springa ifrån i målprotokollet i den andra. Mikael Nilsson gjorde både 2-1 och 3-1 innan Hanaskog vaknade till liv.

Annons

–Grabbarna gjorde en helgjuten insats och jag tycket faktiskt att vi var värda oavgjort. Just nu känns det mycket tungt, säger Stefan ”Messer” Andersson, tränare i Hanaskog.

Magnus Nilsson, tränare i Knislinge, var av en annan åsikt.

–Sett till chanserna under matchen tycker jag att vi vann rättvist. Hanaskog tryckte på i slutet men som tur var lyckades vi hålla undan, kommenterar ”Mange”.

Målen: 0-1 Björn Svensson, 1-1 Tomas Svensson (straffretur), 1-2 och 1-3 Mikael Nilsson, 2-3 Jonas Mårtensson.

Sösdala-Finja 7-0 (3-0)

Seriefavoriten Sösdala mot de senaste två årens överraskning – Finja. För Håkan ”Tvilling” Andersson i Sösdala var det en speciell match. Håkan har de två senaste säsongerna varit spelande tränare i just Finja och nu ställdes han alltså mot sina gamla lagkamrater direkt i seriepremiären.

Sösdala var storfavoriter och infriade också favoritskapet. Sösdala var det klart bättre laget mot ett Finja som har, precis som lokalkonkurrenten Hästveda, tappat en hel drös med spelare från i fjol.

Sösdala vann med hela 7-0 och visst har Finja överraskat de senaste säsongerna (kvalplats till fyran de två senaste säsongerna) men att laget ska upprepa den insatsen även i år är det inte mycket som tyder på.

En smolk i glädjebägaren var att Sösdalas målvakt Magnus Jönsson fick åka i ilfart till sjukhuset.

–Det kan vara lindrigt men det kan också vara en korsbandsskada. I så fall vore det ett stort, stort avbräck för oss. Annars kan man ju inte vara annat än nöjd med den här premiären, säger Bengt ”Emil” Andersson, tränare i Sösdala.

Annons

Målen: 1-0 Christer ”Tvilling” Andersson, 2-0 och 3-0 Tommy Johansson, 4-0 Håkan ”Tvilling” Andersson, 5-0 Christer Andersson, 6-0 Håkan Andersson, 7-0 Per Ebbesson.

Hjärsås/Värestorp-Nävlinge 0–0

Två nykomlingar i denna serien. Hjärsås/Värestorp vann sexan A ifjol och Nävlinge låg då i den östra femman. När lagen drabbades samman i premiären var det många frågetecken som skulle rätas ut.

Matchen slutade 0-0 men trots ett chansmässigt övertag i matchen var Hjärsås/Värestorps tränare Peter Lindqvist nöjd.

–Jag är mycket nöjd med killarnas insats. Vi skapade massvis med chanser och jag är säker på att målskyttet lossnar framöver. Med tanke på att vi är nykomlingar i serien är jag nöjd med en pinne i premiären, kommenterar Peter.

Av Marcus Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons