Degebergas kräftgång fortsätter

FOTBOLL För fyra år sedan spelade Degeberga i division fem. I år är man ett bottenlag i sjuan med endast en poäng på sex matcher. – Det verkar som om det knyter sig för spelarna när det är dags för match, säger Degebergas tränare Bert Persson.
Sport • Publicerad 18 maj 2002

Säsongen 1998 åkte Degeberga ur division fem. Sedan dess har det gått utför för klubben.

Förra säsongen åkte man ur division sex efter att endast lyckats få en poäng på hela säsongen.

Mycket bättre har det inte gått i år. Efter sex omgångar ligger laget näst sist med endast en poäng.

– Jag tror att fjolårssäsongen sitter kvar i huvudena på spelarna, säger Bert Persson. Inför förra säsongen skedde en generationsväxling i klubben. De äldre spelarna ersattes av yngre. De är ännu inte riktigt mogna och detta är en av orsakerna till att det inte gått så bra för klubben.

– Många av våra spelare är unga. Vi har till exempel två sextonåringar på bänken, säger Degebergatränaren Bert Persson.

I derbyt mot Huaröd blev det ytterligare en förlust, 2–3. Laget började dock matchen bäst och dominerade den första halvleken. Därför kom gästernas ledningsmål som en chock för Degeberga. Det var Mattias Sjöberg som snyggt skruvade in bollen på frispark.

– Det var mitt första frisparksmålet den här säsongen. Jag tycker nästan att målvakten borde tagit den, säger Huaröds spelande hjälptränare.

Inte nog med det. Jonas Sjöberg gjorde sedan 2–0 efter en hörna innan Joakim Nilsson visade prov på sitt fotbollskunnande. Han stod vid straffområdslinjen när han fick bollen på ett inlägg och drog till med en riktig brassespark som Henrik Nilsson i Huaröds mål var chanslös. Jubel utbröt bland de 72 åskådarna och Henrik Nilsson såg ganska förvånad ut.

– Jag såg att bollen kom och tänkte att det bara var att chansa. Det är helt klart ett av de snyggaste målen jag gjort, säger han med ett brett leende.

Det målet tände Degeberga som tjugo minuter in i den andra halvleken fick till en kvittering. Henrik Kjellqvist slog en frispark från höger och Christopher Håkansson mötte vid den första stolpen och bollen gick i mål.

Med knappt tio minuter kvar av matchen gjorde dock Jonas Sjöberg sitt andra mål och såg därmed till att fixa tre poäng till sitt Huaröd.

– Jag måste säga att vi hade lite tur. Segern var inte helt välförtjänt, säger Mattias Sjöberg.

Degeberga får alltså fortsätta att jaga sin första seger på över ett år.

– Vi jobbar på och en seger kommer allt närmare. Vi har alltid mycket folk på träningarna och det är inga sura miner bland spelarna, säger Bert Persson.

MATCHFAKTA

Degeberga–Huaröd 2–3 (1–2)

Målen:0–1 (24) Mattias Sjöberg, 0–2 (43) Jonas Sjöberg, 1–2 (45) Joakim Nilsson, 2–2 (65) Christopher Håkansson, 2–2 (82) Jonas Sjöberg.

Domare:Fredrik Karlsson.

Publik:72.

Av Carl Johan Bjäreborn
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.