Annons

Den försvunna kängurun har hoppat tillbaka

En diplomatisk kris är avvärjd i OS-byn. Australiens två maskotar är åter på säker mark efter att ha varit i tysk ägo i några dagar.
Olympiskt • Publicerad 3 augusti 2021
En av de återfunna maskotarna, här på softbollarenan innan den försvann.
En av de återfunna maskotarna, här på softbollarenan innan den försvann.Foto: Jae C Hong/AP/TT

– Det har varit något av ett mysterium och vi har letat efter dem, säger Ian Chesterman, Australiens chef de mission, på en presskonferens.

– Vi skulle just efterlysa dem i byn och erbjuda hittelön.

Annons

Men så långt behövde australierna aldrig gå för att få tillbaka nationens maskotar, två uppblåsbara djur – en känguru och en emu – som hittades i Tysklands del av OS-byn.

– De dök upp i går kväll och som jag förstår det har de fått njuta av en liten semester i Deutschland, säger Chesterman.

En mer allvarlig ton slog han an när förstörda och nedskräpade rum kom på tal, skriver Sydney Morning Herald.

– Det är mindre skador det handlar om, rummen har inte på något sätt slagits sönder. Det är bara ett hål i väggen, men det är lätt hänt, säger Chesterman.

– Men vissa personer har gjort ett misstag och flera av dem har visat ånger för sitt beteende och för att diskussionen i ett så framgångsrikt OS-lag handlar om uppförande.

Före tisdagens tävlingar hade Australiens trupp simmat, seglat och på andra sätt hämtat hem 14 guld och sammanlagt 33 medaljer.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons