Den tuffaste duellen kom efter slutsignalen

FOTBOLL HÄLLEVIK. Det vi aldrig fick se på planen hände efteråt på presskonferensen. En het duell mellan tränarna Hasse Larsson och Bosse Petersson Hasse anklagade Enköping för att spela defensivt och vara nöjda med 0–0. Bosse högg tillbaka med att Mjällby sparkade högst.
Sport • Publicerad 17 april 2001

Det var två tränare med helt olika syn på vad som är en bra och vad som är en dålig fotbollsmatch.

Bosse Petersson, tränare i Enköping, höll på bra-varianten och var helnöjd med 0–0-matchen på Strandvallen.

–Jag är mycket nöjd med vår prestation och bästa målchansen hade ju vi. Visst hade det varit roligare att vinna, men man kan inte få allt här i livet, sa Bosse belåtet.

Hasse Larsson, Mjällby-tränaren, var inte lika begeistrad av det som skedde på planen och skyllde det delvis på Enköping.

–Det var en skitmatch rakt igenom, men det är inte så lätt mot ett Enköping som kommer hit för att spela 0–0.

–Men sen är det är upp till var och en att bedöma vad som är bra eller dåligt, fortsatte Hasse medan Bosse Peterssons blick blev allt mörkare. Gästerna skapade visserligen matchens vassaste chans när Olle Kullinger sköt i stolpens insida, men det sprakade inte direkt om Enköping, men defensivt… nä, det ordet ville inte Bosse Petersson höra talas om.

–Jag kan försäkra alla om att vi i Enköpings SK aldrig har nämnt att vi skulle ha oavgjort här nere.

–Och jag kan säga att våra ytterbackar var framme fler gånger i anfall än vad Mjällbys ytterbackar var. Det finns på video för dom som är intresserade.

–Jag vill också påstå att dom som hade bollen mest i luften var de gulsvarta.

Enköping var å andra sidan väldigt duktiga på att sparka bort bollen så långt och ofta man kunde i samband med avblåsningar. Och gästernas inkast, insparkar och frisparkar kändes som om de tog en hel evighet.

–Det är inte speciellt klokt att dra på sig varningar för att man sparkar bort bollen, men dom det gäller sitter inte här och kan försvara sig, sa Bosse Petersson.

–Nä, men dom kan se det på videon, kontrade Hasse Larsson med iskall röst. Medan Bosse Petersson gladdes åt poängen och de fina prestationerna var Hasse Larsson mest missnöjd med premiären.

Och även om Enköping spelade på 0–0 ville inte Mjällby-tränaren skylla allt på gästerna.

–Nä, vi var inte på tårna riktigt. Att det blev så här beror på deras skicklighet plus att vi inte var tillräckligt bra, säger Hasse.

–Visst spelade dom defensivt, men samtidigt är det upp till oss att få hål på dom. Enköping har ju sin fulla rätt att spela defensivt. Sedan hade vi en viss förmåga att lyfta in alla frisparkar och hörnor på Goran Jevtic, säger Hasse som svarade för matchens prestation när han tog ner en av Enköpings snedsparkar på bröstet och avslutade solonumret med att lägga bollen på nacken.

Att det var matchens grej håller nog Bosse Petersson med om när han ser matchvideon…

Av Patrik Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.