Derbyt slutade oavgjort

FOTBOLL. BROMÖLLA. Det skapades ingen derbyhjälte på Strandängen. Bromölla och Näsby delade på poängen. Resultatet blev 0–0 - och då var båda tränarna nöjda.
Sport • Publicerad 13 juni 2001
Derbyt mellan Bromölla och Näsby bjöd på mer kamp än skönspel. Här är det Andreas Lindau och Daniel Holmqvist i en intensiv duell. Den slutade oavgjort precis som matchen.
Derbyt mellan Bromölla och Näsby bjöd på mer kamp än skönspel. Här är det Andreas Lindau och Daniel Holmqvist i en intensiv duell. Den slutade oavgjort precis som matchen.Foto: Mer kamp än skönspel.
Höll nollan. Daniel Andersson var bra och stod för matchens räddning.
Höll nollan. Daniel Andersson var bra och stod för matchens räddning.Foto: 

– Jag är nöjd med insatsen. Vi kommer mer och mer för varje match. Det var likadant i den här matchen. Näsby började bäst, men andra halvlek var vår, tycker Bromöllatränaren Kaj Gummesson.

Näsbytränaren Peter Persson hade inte riktigt samma åsikt.

– På förhand var jag nöjd om vi skulle klara oavgjort. Man vinner inte på beställning här så jag kan väl inte vara alltför besviken. Men som matchen gestaltade sig tycker jag vi borde vunnit. Vi var det klart bättre laget i båda halvlekarna. Att det var derby märktes på banan. Hårt, tufft och lite gnälligt i överkant. Något skönspel var det aldrig tal om, men däremot var inte tillställningen lika trist som slutresultatet antyder. Trots 0–0 skapades det mängder av chanser.

I slutet av den första halvleken kom matchens absolut bästa, och då fick också den bästa enskilda prestationen.

Daniel Holmqvist i Bromölla fick bra träff på halvvolley, men Daniel Andersson, målvakt i Näsby, var nere vid vänstra stolproten och styrde bollen till hörna. En förstklassig räddning.

I andra halvlek prickade Näsbys Andreas Lindau ribban med ett stolpskott. Några minuter senare var det Bromöllas tur att pricka målställningen. Christofer Augustssons fräsande frispark gick stolpe ut. Samme Augustsson tappade humöret med 25 minuter kvar att spela. En brutal kapning mitt på banan gav honom helt riktigt dagens andra varning. Det vara bara att med nedböjt huvud lämna banan.

Trots det numerära övertaget lyckades inte Näsby skapa några riktigt heta målchanser på slutet.

– Vi blev lite trötta på slutet, men ändå tycker jag att det här var ett fall framåt. I fjol förlorade vi båda matcherna mot Bromölla, nu förde vi den här. Med tanke på att vi har haft mycket skador så tycker jag det här bådar gott för framtiden. Vi var stabila i dag, tycker Peter Persson.

Även om matchen slutade 0–0 så kanske det ändå var utvisningen som indirekt avgjorde matchen.

Precis i det läget hade Bromölla förändrat matchbilden. Man såg ut som det klart piggare laget.

– Vi har ett fysiskt övertag mot de flesta lagen i den här serien. jag tror att vi är det division III-lag som tränar mest. Jag tror att det är något som vi kommer att ha nytta av i längden i den här serien, säger Kaj Gummesson. Några spelare utmärkte sig. Näsbys målvakt Daniel Andersson är redan nämnd, men han hade god hjälp av sitt mittbackspar Martin Karlsson och Andreas Sterner med ett extra plus till den sistnämnde.

I Bromölla var det också försvaret som briljerade. Mikael Bergqvist och Björn Andersson utnyttjade sitt fsiska övertag mot Näsbys skyttekung Robert Wanstadius som aldrig fick tillfälle att låta kanonen mullra på allvar.

0–0-matchen kanske inte bara är de båda lagens ”fel”. Planen var bedrövlig. Med tanke på att Strandängen inte heller håller måtten kanske den kan utnämnas till sämst i regionen?

Av Joachim Stenbäcken 044-18 55 00
Av Joachim Stenbäcken
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.