Annons

Det här duger inte, Ifö/Bromölla

FOTBOLL BROMÖLLA. Det har gått som på räls i träningsmatcherna under försäsongen för Ifö/Bromölla. Men när allvaret började i lördags på Strandängen sviktade Kaj Gummessons adepter. 1-2 (0-1) mot medelmåttiga Västra Torsås i seriepremiären var tveklöst en klar missräkning för ett lag med ambitioner att vara med i serietoppen i år.
Sport • Publicerad 23 april 2001

–Jag är oerhört besviken. Vi skall inte behöva förlora mot ett så dåligt lag. Men jag fruktade faktiskt den här reaktionen på att det har sett så bra ut i träningsmatcherna, sa Bromöllatränaren Kaj Gummesson.

Så sant. Bromölla har imponerat stort - både spel- och resultatmässigt - under försäsongen. Därför var förstås förväntningarna högt uppskruvade inför premiären, som inleddes med en riktig kalldusch för Bromöllas del.

Annons

Redan efter fyra minuters spel tog nämligen gästerna ledningen. Detta sedan Henrik Hagelberg strax utanför straffområdet på halvvolley slagit bollen i en båge över Bromöllamålvakten Martin Lundborg.

Dock hämtade sig hemmalaget snabbt efter chocköppningen. Mycket tack vare att Christofer Augustsson och nyförvärvet från Mjällby AIF, Fredrik ”Hana” Andersson, tog tag i dirigentpinnarna på mittfältet.

En duo som för övrigt ofta fanns med och gav tyngd i Bromöllas avslutningar. Och chanser vaskade Bromölla verkligen fram i parti och minut. Forwardsparet Daniel Holmqvist och Marcus Järvensivu var närmast att näta, när det stormade som värst kring Milan Mileusnic i gästernas mål.

Järvensivus bästa läge kom när ”Danne” Holmqvist nicktouchade bollen ner till ”Macke”, som fick iväg ett rungande skott som reslige Mileusnic hade jämt sjå att rädda.

Bromölla ägde spelet och skapade målchanserna. Så såg det ut under hela den första halvleken, men någon utdelning blev det inte.

–Vi hade en handfull kvalificerade målchanser och satte inte en enda av dem. Om det var beryktade premiärnerver som spelade oss spratt, vet jag inte. Men vi har definitivt inte råd med att missa så mycket framöver, inflikade Kaj Gummesson. I pausen gjorde Gummesson ett par byten. Bland annat byttes en Holmqvist ut mot en annan. Daniel ersattes av Robert i kedjan. Ett drag som skulle visa sig vara genialt.

En kvart in på andra halvlek slog nämligen ”Robban” in den välförtjänta kvitteringen. Detta sedan slitstarke högermittfältaren Jonas Svensson nickat ner bollen framför Robbans vänsterfot - ett klipp och nätet stod som en strut!

Apropå ”Robban”, som i nästa vecka flyttar till Stockholm för att göra civil karriär i bankvärlden, så är det kanske inte helt omöjligt att Bromöllapubliken får se honom i fler matcher framöver.

–Att Robban är en tillgång för oss, rådet det inget som helst tvivel om. Han är dessutom tillgänglig för oss hela den här säsongen, bara vi kan lösa det rent praktiskt, upplyste biträdande tränaren Jens Pettersson.

Kvitteringen blev en fin injektion för Bromöllas del och med lite tur kunde laget också ha tagit ledningen i anfallet därefter. Fredrik ”Hana” Andersson klippte då till på halvvolley några meter utanför straffområdet. Bollen slog i stolpen och returen rann ut i sanden. En retur från ribban förvaltade däremot Västra Torsås Per Forsberg på bästa sätt. Rickard Andersson sköt från långt håll över Martin Lundborg i ribban. Returen stänkte med ackuratess Per Forsberg upp i nättaket - segermålet skulle det visa sig!

Annons

–Två halvchanser blir två skitbaklängesmål, konstaterade Kaj Gummesson.

Jo, men det är som bekant målen som räknas...

Spelmässigt lovar dock upptakten gott för Bromöllas del. Stabilt försvar med Mikael Bergqvist som säker och sammanhållande länk, ett mittfält som är tänjbart både i djup- och sidled samt anfallare som skapar chanser - ”gummifötterna” är nog borta redan i nästa omgång mot Växjö BK.

Av Mats Svensson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons