Det här var ju toppen, Moberg

Petad mot Lund. Igår, i toppmatchen mot Ängelholm, tog Niklas Moberg en gruvlig revansch. Han nickade in segermålet 2–1 till Kristianstads FF.
Sport • Publicerad 25 maj 2005
Fredrik "Lillen" Andersson dominerade mittfältet mot Ängelholm. Han hade också en fot med i båda KFF:s mål. BILD: OLOF ABRAHAMSSON
Fredrik "Lillen" Andersson dominerade mittfältet mot Ängelholm. Han hade också en fot med i båda KFF:s mål. BILD: OLOF ABRAHAMSSONFoto: 

Ett mål som lyfter KFF till serieledning.

– Det här är toppen! Helt underbart, både för mig personligen och inte minst för laget, säger matchhjälten Niklas Moberg.

– Vi är grymt starka och jag tycker att vi gjort skäl för den här serieledningen.

KFF var tvunget att besegra Ängelholm för att passera IFK Hässleholm i toppen. Det såg länge ut som om det inte skulle gå vägen. I 75 minuter stod matchen i stort sett stilla.

Det var segt och inget lag ville blotta sig.

Men ett mål förändrade allt.

Målet gjorde gästerna Ängelholm.

En snabb omställning, en lysande soloraid längs vänsterkanten av Zlatko Sarajlic och ett inlägg till en fristående Jonas Axeldal. Han hade till och med tid att plocka ner bollen och rulla den i mål.

Det fick matchen, och inte minst KFF, att tända till.

– Vi flyttade ut Emil Nilsson och Mikael Thomasson som mer renodlade kantspelare för att få mer tryck framåt och det gav resultat, säger tränaren Joacim Welander.

Tre minuter efter gästernas ledningsmål fick KFF hörna. Fredrik "Lillen" Andersson slog den, målvakten Roger Christensson missbedömde bollbanan och Markus Svensson kunde prickskjuta i öppet mål. En vass prestation. Men hemmalaget var inte nöjt med det. KFF gick för ett segermål – och serieledning!

Fem minuter efter kvitteringen fick KFF en ny hörna. "Lillen" slog den också. Ängelholm lyckades rensa undan bollen, men inte bättre än att "Lillen" fick tag på den igen på mittplan. Han tittade upp och såg Niklas Moberg vara på väg mot straffområdet.

Bollen landade på Mobergs panna och nicken var hur säker som helst.

2–1 till KFF.

– Underbart. Det var en grymt härlig känsla att se bollen passera mållinjen, säger Moberg.

– Jag var lite överraskad att målvakten inte kom ut på mig. Jag fick ju nicka helt ohotad...

Nyförvärvet Niklas Moberg har fått en hel del kritik under inledningen av säsongen. Det samma gäller målvakten Dan Sadé, en annan av KFF:s hjältar igår.

Han avvärjde ett friläge för Jonas Axeldahl i andra halvlek, men det är reflexräddningen på Carl Henrik Ljunges nick i slutminuten som man mest kommer ihåg.

– Dan räddar oss där. Skönt att han också fick tysta kritikerna, skrattar Niklas Moberg.

Jonas Nilsson

Matchfakta

Kristianstads FF–Ängelholms FF 2–1 (0–0)

Målen:0–1 (73) Jonas Axeldahl, 1–1 (76) Markus Svensson, 2–1 (81) Niklas Moberg.

Varningar, KFF:Markus Svensson (ojuste spel). Ängelholm:Christian Andersson (ojuste spel), Jonas Axeldahl (protest), Christian Augustsson (ojuste spel).

Domare:Martin Strömbergsson, Växjö.

Publik:852.

KFF:Dan Sadé – Richard Persson, Markus Svensson, Stefan Noresson, Torbjörn Nilsson – Mikael Thomasson, Fredrik Andersson, Andreas Svensson (28), Ola Otfors – Peter Martinsson, Niklas Moberg (86).

Ersättare:Emil Nilsson (28), Erik Lindberg (86). Andreas Ek, André Johannesson, Viktor Hermansen.

Kungaligan

Fredrik Andersson KKK

Markus Svensson KK

Dan Sadé K

FOTBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.