Annons

Det kan inte bli sämre

FOTBOLL ”Den sämsta KFF-insatsen någonsin”. Orden kommer från lagkaptenen Andreas ”Boven” Svensson, och beskriver gårdagens match ganska väl. KFF blev fullständigt förnedrat av Ystad och ska vara glada för att förlusten stannade vid 4–1.
Sport • Publicerad 27 augusti 2001

Det märkliga är att KFF-tränare Lars-Göran Edfors har en helt annan syn på saken.

– Alla får godkänt, säger han efter matchen.

Annons

????

– Jag menar att alla kan bättre än så här, men alla försökte och jag tycker inte att någon var sämre än någon annan, säger Lars-Göran.

KFF-tränaren var ganska ensam om sitt betyg. Sanningen är förstås att nästan alla KFF-spelare förtjänar klart underkänt. Roger Christensson gjorde vad han kunde och kan inte lastas för något av målen. Mikael Thomasson jobbade matchen igenom och var den ende som lyckades skapa någon form av konstruktivt spel. Peter Martinsson försökte också, och sprang och sprang och sprang.

Resten av spelarna var bedrövligt dåliga.

Sanningen är att det kunde blivit betydligt större förlustsiffror om Ystadspelarna orkat hålla skärpan framför mål.

KFF slåss för att undvika nedflyttning. Gårdagsmatchen mot Ystad hade varit ett utmärkt tillfälle att kunna spela utan press. Ingen kunde kräva poäng på bortaplan mot ett topplag.

Men någon glöd eller glädje gick inte att spåra. Det var håglöst och smått uppgivet från start.

– Jag vet inte vad det beror på. Nu hade vi två bra matcher mot Lund och Ängelholm bakom oss, men tydligen orkade inte killarna ladda om igen. Vi hade för dålig vilja. Ystad fick tre varningar, vi ingen, konstaterar Edfors.

Det var klasskillnad mellan lagen, och den växte allt eftersom matchen led. Ystad slog nämligen av på takten men vaskade ändå fram chans på chans. KFF-spelarna verkade dåligt tränade. De gick bokstavligen på knäna på slutet.

– Våra nyckelspelare inledde verkligen olyckligt, framför allt i passningsspelet. Så fort vi erövrat bollen förlorade vi den igen. Det blev att vi tvingades jaga boll hela tiden, och det tog på krafterna, analyserar Edfors. Försvarsspelet var ingen vacker syn. När Johannes Berglund utnyttjade ett missförstånd mellan innerbackarna och helt fri kunde rulla in 1–0 i den :e minuten var det tredje gången han var loss solo.

Annons

När Peter Göransson precisionssköt 2–0 precis före pausvilan fick han stå omarkerad och sikta i en evighet.

När Johannes Berglund rullade in 3–0 i början av den andra halvleken var det en kopia av 1–0-målet och tiotalet liknande andra situationer.

När slutresultatet 4-1 fastställdes kort före slutet så var det symptomatiskt nog ett självmål. Bruno Tavell nickade på fötterna på en olycklig Martin Gyllix som inte kunde undvika att styra in den i eget mål.

Kristianstads tröstmål lyftes snyggt in av Anders Swahn sedan målvakten släppt retur på ett skott från Peter Martinsson.

Leta efter ljus i KFF-mörkret är inte lätt. Kanske får man ta fram en gammal sliten klyscha – det kan inte bli sämre...

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons