"Det ska bli skoj att möta Grekland"

Greklandsproffset Mikael Nilsson följde EM-lottningen via grekisk tv och han fick vad han ville ha – Europamästarna Grekland.
Sport • Publicerad 3 december 2007
Foto: 

Grekland, Spanien och Ryssland - i just den ordningen.

Det blir utmaningarna för fotbollslandslaget i EM-slutspelet i sommar.

Mikael Nilsson är nöjd med lottningen.

- Jag har många lagkamrater här nere som kommer vara med. Om nu jag får spela EM så kommer det bli jäkligt skoj att möta Grekland. Det var en okej lottning och det fanns värre grupper. Lite trist att vi fick Spanien igen men vi har bra möjligheter att gå vidare, säger Mikael Nilsson till Aftonbladet.

Mikael Nilsson är proffs i grekiska Panathinaikos och Sverige inleder EM-slutspelet mot just Grekland tisdagen den 10 juni.

- Den matchen kommer att bli extremt viktig och kanske direkt avgörande. Vinner vi den har vi en bra chans att gå vidare, säger "Micke".

Förbundskaptenen Lars Lagerbäck:

- Ingen lätt grupp, men det kunde ha varit värre, säger han till TT.

Ingen dröm, ingen mardröm, något mittemellan. Det kunde blivit så oerhört mycket svårare om förre tyske förbundskaptenen Jürgen Klinsmann valt att ta den andra av de två bollar som låg kvar i skålen när EM-lottningen gick mot sitt slut.

Nu drog han den det stod Italien på.

Och Holland, Tyskland och Rumänien fick sällskap av världsmästarna i grupp C.

Därför hamnade Sverige i grupp D, där Spanien, Grekland och Ryssland redan var placerade. Det betyder att Sverige spelar samtliga tre matcher i Österrike.

- Spelordningen är inte särskilt mycket att bry sig om, det gäller att ta tillräckligt med poäng i matcherna oavsett ordning. Så det gör mig inget speciellt att vi har Grekland i öppningsmatchen, säger Lars Lagerbäck.

Din favorit i gruppen?

- Jag tror att det är en ganska jämn grupp, men tittar du på meriter så får man väl säga att Spanien ligger lite före de andra.

Hur värderar du Sveriges chanser?

- Det är en ganska tajt grupp. Jag skulle tror att det är 50-50 att gå vidare.

Hur glad var du att slippa grupp C (Italien, Frankrike, Holland och Rumänien)?

- Man tänker inte riktigt så när de håller på och lottar, men på pappret är det den tuffaste gruppen i slutspelet.

Vilket lag har du sämst koll på i gruppen?

- Ryssland är det lag jag sett minst av på sista tiden. Det är länge sedan vi mötte dem i någon träningslandskamp.

- Grekland har jag sett lite mera av.

Vad vet du om Ryssland?

- Jag har sett några sammandrag på tv. De har fått lite holländsk influens. De har alltid försökt, sedan sin storhetstid, att ha en kultur att försöka spela boll väldigt mycket. Det bygger mycket på passningsspel. De har många tekniskt skickliga spelare. Det är väl en rysk tradition, kopplat till lite holländsk.

- Nu kommer vi att plocka in videos på deras kvalmatcher och kolla dem den vägen. Sedan kommer någon att få följa dem i deras träningsmatcher.

Hur står sig Grekland jämfört med när de vann EM 2004?

- De verkar vara minst lika bra. De är det lag som gått bäst genom kvalspelet om man ser till insamlade poäng. Och vad jag sett av dem fungerar de väldigt bra som lag. Ungefär som när man såg dem i EM senast. De spelar koncentrerat, effektivt, släpper inte in många mål och utnyttjar sina målchanser. Det är ett starkt lag. (TT)

Patrik Persson och Henrik Skiöld, TT

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.